Opłaca się trochę dopłacić i kupić tzw. "żarówkę led" jakiejś znanej marki np. Philips czy lepiej brać te chińskie z banggood na przykład? #banggood #zarowka #zarowka #elektronika
@3erpl: kupiłem kiedyś kilka na allegro, jestem w miarę zadowolony, aczkolwiek tata kupił kiedyś kilka na "jarmarku" i wydaje mi się, że ma lepsze oddanie barw (chyba to ten parametr) @Grzesiek_astronaut: do domu, zamiast żarówek "tradycyjnych"
@tomekb1999: Barwa ciepła albo zimna, zależy czy do relaksu czy do pracy ( ͡°͜ʖ͡°) W takim to liczy się ta jakość bo sam nie przerobisz puszki żeby dodać np chłodzenie co zwiększy żywotność. Jak coś znajdziesz to wołaj i pokaż.
@Grzesiek_astronaut: barwa to ja wiem, ale chodzi mi tu o ten cały współczynnik Ra/CRI. Mam np. żarówkę, w świetle której wszystko wydaje mi się takie jakby lekko pożółkłe, nawet nie do końca wiem jak to określić, a mam też taką, która świeci jakoś tak... przyjemniej.
@tomekb1999: Tanie żarówki ledowe często się psują. Dlatego tylko z paragonem (gwarancja). Dodatkowo tanie żarówki = tanie LEDy + często są źle sterowane = gorsze światło i jego pogarszanie wraz z wiekiem. Jeśli zależy Ci na dobrym oświetleniu ( światło do pracy to lepiej trochę dołożyć. Jeśli to żarówka do łazienki to bierz tańsze.
Opłaca się trochę dopłacić i kupić tzw. "żarówkę led" jakiejś znanej marki np. Philips czy lepiej brać te chińskie z banggood na przykład?
@tomekb1999: Moim zdaniem tylko LEDy z IKEI. Porządnie wykonane, rozsądna cena, długa gwarancja i CRI 87-95. Współczynnik oddawania barw deklasuje konkurencję nawet dwie półki cenowe wyżej :-)
@kwanty: Te z ikei maja chyba standardowo 2 lata gwarancji - czyli tyle co kazda inna? Mam kilka i faktycznie barwa cieplutka, dobre oddawanie kolorow, brak migania. Martwi mnie tylko calkowite zalanie plastikiem - nie oddaje to dobrze ciepla wiec w srodku musi sie grzac.
@TomAss83: Na stronie http://www.ikea.com/ms/pl_PL/gwarancja/index.html niby jest napisane, że AGD ma gwarancję 5-lat. Tylko czy LEDy są AGD? Na stronie produktów nic nie pisze, trzeba by rzucić okiem na stoisku albo zapytać. W każdym razie na pewno masz 2 lata rękojmi.
@Grzesiek_astronaut: miałem wołać, to wołam :D. Kupiłem niedawno 3 takie żarówki (przy okazji innych zakupów) i dzisiaj przyszła paczka. Jestem zadowolony z jasności i koloru (chociaż jest trochę pożółkły). Zobaczymy jak z żywotnością
@Grzesiek_astronaut: mają po 6W (dałem link do opisu to możesz sobie dokładnie parametry zobaczyć), pokój taki średniej wielkości, może się wydaje mały bo zdjęcie wykadrowałem (wstyd bo bałagan) :D
#banggood #zarowka #zarowka #elektronika
@Grzesiek_astronaut: do domu, zamiast żarówek "tradycyjnych"
@tomekb1999: Moim zdaniem tylko LEDy z IKEI. Porządnie wykonane, rozsądna cena, długa gwarancja i CRI 87-95. Współczynnik oddawania barw deklasuje konkurencję nawet dwie półki cenowe wyżej :-)