Wpis z mikrobloga

#symfony2 #symfony
Potrzebuję pobrać z bazy danych z tabeli myuser użytkownika o konkretnym id i wyświetlić z 2 tabeli jakie ma taski do zrobienia. w 2 tabeli task mam $idmy_user. Nie za bardzo wiem jak to ogarnąć ;/
Kod http://wklej.to/V9jpP
Problem jeszcze z funkcją getUser() któa zwraca błąd : Runtime Notice: Declaration of Blogger\BlogBundle\Controller\TaskController::getUser() should be compatible with Symfony\Bundle\FrameworkBundle\Controller\Controller::getUser()
PLS Help
  • 14
  • Odpowiedz
@KaarasKar: Możesz stworzyć relacje oneToMany w doctrine(link) nastepnie pobierasz usera za pomocą doctrine i wtedy w obiekcie user masz np. metode getTasks() itp. Nie musisz brać do tego qb i ręcznie łączyć encji. (mam nadzieję że to mniej więcej zrozumiale opisałem)
  • Odpowiedz
@spoon22: to juz wszystko mam ;) tylko jak teraz to ogarnąć zebym mogł wczytać wszystko z bazy a poźniej do niej zapisać, nie mogę tego ogarnąć mam cieżkie teraz myślenie ;d
  • Odpowiedz
Jak pobierzesz dobrego usera i wywołasz getTask to pobiera właściwe taski? Coś się dzieje? Podeslij może też kod encji usera i task
  • Odpowiedz