Wpis z mikrobloga

@brmstufldigart:
Rolnik (z drugą ręką na skrzyni) - normalnie
Rolnik tyle, że po prawej stronie kierownicy, prawą ręką - jak jem, albo rozmawiam przez telefon.
Mój tata - jak i jem i rozmawiam przez telefon :D
Zawodowiec/rajdowiec - czasami, z palcami wokoło tego drążka jak przy wolkańskim pozdrowieniu.
Frajer - jak wiozę
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: Jak bylem na kursie szkolenia kierowców na torze w Kielcach instruktorzy inaczej dzielili/nazywali kierowców w zależności od sposobu w jaki się trzyma i przesuwa kierownicę, był piekarz z pizerri , był kapitan parostatku, był kierowca po amputacji kilku palców. tylu rzeczy co ja się tam dowiedziałem odnośnie błędów jakie popełniamy już nawet przy sposobie siedzenia na fotelu kierowcy, poprzez błędne trzymanie kierownicy, poprzez błędy przy wchodzeniu w zakręty, mijanie
  • Odpowiedz
@Myszard: o to tak nie umiem.. top gear i rączki na kierownicy - już miałem akcję z samochodem parkującym na lewym pasie za wzniesieniem więc się cieszę, że miałem obie ręce na kierownicy
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: Jakieś 10 lat za kółkiem przed szkoleniem, do tej pory źle siedzę w fotelu :). Ale za to nauczyłem się wchodzić w zakręty, nauczyłem się awaryjnego hamowania (nie gaśnie silnik), kierownicę trzymałem i trzymam dobrze, no może nie zawsze przekładam kierownicę jak należy.
  • Odpowiedz