Wpis z mikrobloga

Mi cały czas w tej sprawie mimo iż jest ten materiał z pierwszego dnia - po konferencji podczas której był Piotr T. nie pasuje mi ... Ten spokój przy słowach, opanowanie i sama w sobie niewerbalne środki komunikacji między ludzkiej czyli mimika twarzy, postawa, założone ręce - to w definicjach niewerbalnych środków komunikacji - to postawa obronna, zamknięcia w stosunku do rozmówcy, cała twarz pokazująca pełne opanowanie i spokój... Postawa skrzyżowania rąk na piersiach mówi o tym że człowiek jest bardziej chłodny, negatywnie nastawiony do otaczającego świata, pewność i wrogość...

Co o tym myślicie?? Dla mnie to mimo swojego charakteru za spokojne... hmmm

nagranie pod artykułem nowym SE - od 0:30 sekundy rozmowa z dziennikarzem

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/oskarzaja-brata-ewy-tylman-o-haniebny-czyn-bedzie-proces_760415.html

#ewatylman
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tesoro: Ja nie chcę wypowiadać się o relacjach ich rodziny bo ich nie znam i nie chcę nikogo oczerniać. Tym bardziej że nie znamy kroków rodziny w zakresie poszukiwań. Ja osobiście jakby mi siostra zaginęła to nie obijał bym w bawełnę i w pierwsze dni od razu szukał po monitoringu, świadkach, samochodach gdzie była itd. Medialność tej sprawy nie rozwiąże a mocny upór i maksymalne poświecenie. Za 2 miesiące nikt
  • Odpowiedz
@tesoro: To chyba był wywiad na świeżo po zaginieciu, nie? Mógł być w szoku... Poza tym nie znamy go, a każdy reaguje inaczej, ma inne mechanizmy obronne, więc trudno tak, zupełnie kogoś nie znając, oceniać jego zachowanie:(.
  • Odpowiedz
@katyperry92: Oczywiście że to mogą być mechanizmy obronne po zaistniałej sytuacji. Jedno mnie zastanawia dlaczego chłopak Ewy wysłał do Piotra T. smsa że chce żeby pilnie z nim skontaktował się... A dlaczego sam nie zadzwonił do Piotra T. powiedzieć że siostra nie wróciła do ich mieszkania.... Chyba że rzeczywiście Ewa powiedziała że będzie spać u koleżanki i wróci do domu przed pójściem do pracy na popołudnie??
  • Odpowiedz
@mirek_1: Nie powiedziała, że będzie spać u koleżanki tylko, że idzie na postój taksówek i wróci jedną z nich, a że on sobie pomyślał, że pewnie szła nocować do koleżanki, skoro nie wróciła ...
  • Odpowiedz
@mirek_1: też tak mi się wydaje, ale ty studiowałeś i masz lepsze pojęcie w tych sprawach( ͡° ͜ʖ ͡°) Ne wiem po co on poszedł na most spoliczkować Adama? Tego nie rozumiem w poniedziałek wieczorem po zaginięciu.

@katyperry92: no każdy inaczej reaguje, ale on jest twardy i szybko sobie musiał to poukładać wszystko, bo cała rodzina pewnie na nim polegała i musiał być dla
  • Odpowiedz
@taksepacze: czy nawet po 5 godzinach (od godziny 3.30) czyli o godz. 8.30 budzisz się a obok nie ma kobiety swojej... to co robisz?? dzwonisz gdzie wlezie i szukasz ukochanej. A on po godzinie 15 wysyła sms-a do brata Ewy?? Jak po tylu godzinach bym dzwonił żeby jak najszybciej dowiedzieć się... o co w tym chodzi??
  • Odpowiedz