Wpis z mikrobloga

Mi cały czas w tej sprawie mimo iż jest ten materiał z pierwszego dnia - po konferencji podczas której był Piotr T. nie pasuje mi ... Ten spokój przy słowach, opanowanie i sama w sobie niewerbalne środki komunikacji między ludzkiej czyli mimika twarzy, postawa, założone ręce - to w definicjach niewerbalnych środków komunikacji - to postawa obronna, zamknięcia w stosunku do rozmówcy, cała twarz pokazująca pełne opanowanie i spokój... Postawa skrzyżowania rąk na piersiach mówi o tym że człowiek jest bardziej chłodny, negatywnie nastawiony do otaczającego świata, pewność i wrogość...

Co o tym myślicie?? Dla mnie to mimo swojego charakteru za spokojne... hmmm

nagranie pod artykułem nowym SE - od 0:30 sekundy rozmowa z dziennikarzem

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/oskarzaja-brata-ewy-tylman-o-haniebny-czyn-bedzie-proces_760415.html

#ewatylman
  • 34
@sam_gold: pisałem kiedyś poważniejsze prace na temat zachowań niewerbalnych komunikatów wysyłanych przez ludzi i one rzeczywiście mówi o charakterze psychologicznym kontaktu, komunikacji z drugą osobą i to przykuło moją uwagę. Ja nikogo nie chcę absolutnie osądzać i hejtowac, ja tylko wyrażam własne zdanie o postawie podczas tej rozmowy.
@sam_gold: A to jeszcze lepiej było!!: "Sytuacja spowodowała zdarzenie (...) i to jest przyczyna tego co się zdarzyło"
Brawo detektywie!! Można wiedzieć jakim sposobem doszedłeś do tak daleko posuniętych wniosków???!!!( ͡ ͜ʖ ͡)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ludzie!! Patrzmy i uczmy się od miszcza!!( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@katyperry92: nawet najlepszy detektyw przecież z gówna niczego nie ukręci :D Oj te Rutkowskie powiedzenia :D ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sytuacja spowodowała zdarzenie ( ͡ ͜ʖ ͡)i do tej pory nie wie jaka to sytuacja :D
@tesoro: Rutek sam w sobie jest mistrzem mimiki twarzy, oczu, rak i jest lepszy w tym co robi Ireneusz Krosny ;)

i ten akcet!!! Mistrz nad mistrze ;) nie dziwie się dlaczego go biorą do medialnych spraw ( ͡° ͜ʖ ͡°)