Wpis z mikrobloga

Mirki, #!$%@?łem sie na Iphona. mam #iphone 5 i od paru dni mam problem z połączeniami. Średnio 2-3 razy dziennie jak chce gdzieś zadzwonić to mam sygnał "bip bip bip" błąd połączenia i koniec. Parę razy tak spróbuję się dodzwonić i w końcu zacznie działać. W takiej sytuacji nikt do mnie też nie może się dodzwonić - abonent jest niedostępny. Zasięg pełny, LTE śmiga, internet działa a wygląda to tak jakby telefon gubił zasięg. Tryb samolotowy wyłączony, nie przeszkadzać wyłączone, sieć automatyczna włączona. Jak żyć bo aktualnie #!$%@?ć #apple
#ios
  • 25
@ficek_m: czesciowo mozna steierdzic ze:

Nie ma nawet 1000cykli wiec nie osiagnela nawet wieku emerytalnego

1300/1430 oznacza ze ma 91% pojemnosci co jest bardzo duzo. Najlepsze baterie gdy zaczynaja zdychac spadaja do 80% te gorsze przy okolo 50% wiec do spadniecia do 80% wogole bym sie nie przejmowal

Jakie są inne sygnały, że bateria dokonuje żywota? Cóż, ciężko je pomylić z czymkolwiek innym. Oprócz krótkiego czasu pracy poza zasilaniem dochodzi jeszcze
@ficek_m: ale uzywales telefonu non stop czy cos zarlo baterie mimo nieuzywania?

1. Podlacz ladowarke, poczekaj na 100% i potrzymaj jeszcze 2h

2. Wlacz redukcje ruchow

3, zobacz czy wszystkie aplikacje aktualne

4. Zobacz jaka aplikacja zuzywa najwiecej energii, odinstaluj ja i zobacz czy bedzie lepiej (mialem kiedys ten problem ze snapchatem gdyz w 2,5h wyladowywal cala baterie. Pomoglo poczekanie do wydania aktualizacji.

Wymiana baterii wydluzy czas pracy o 10% max