Dzisiaj przyjechały słuchawki Xiaomi Mi Hybrid cośtam cośtam z #gearbest. Gdzieś tam na jakimś forume to je pryszczersi nawet monitorami dousznymi nazwali, lol. Specjalnego szoku doznań nie ma, bo zmieniam z AKG kupionych przy okazji jakiejś mocno cebulowej promocji, ale czuć różnicę. Cały dół jest mniej zamulony, ale trochę kosztem środka. No i są tak o oczko cichsze. Wykonanie natomiast rewelacja - metal + solidnie wyglądający plastik i kabel w oplocie. Za ten hajs (normalnie $17) to rewelacja. Pilocik działa poprawnie z moim Galaxy Cholerawieco. W sumie to zadowolonym jest.
@TwigTechnology: Jak to z nimi jest ? można używać bez tych gumowych czopków ? Ja wole takie zwykle klasyczne ala earpody i kompletnie nic takiego fajnego nie ma oprócz podrób tych od apple ofc.
@Papasanbaba: możesz zdjąć gumki, ale raczej nie będą się trzymały w kanale. A earpody to trochę inna konstrukcja od dokanałówek, mi w ogóle nie podeszły, bo jakoś za mało w nich dźwięku.
@TwigTechnology: No tak, wiem że earpody to douszne, nie dokanałowe. Ale właśnie ja tylko douszne bo co miałem dokanałowe to mnie uszy bolą i co najlepsze i tak wypadają. Teraz mam douszne z jakiegoś gówno telefonu Noki i siedzą jak diabeł, ale grają słabo. A jak szukam dousznych na ali to albo podróby earpodsów właśnie albo tych apple z poprzednich gen.
@TwigTechnology: Zawsze jest refund, o to bym się nie obawiał. No chyba że ktoś zamawia original earpods za dolara, no to wiadomo ze fake and gay przyjdzie.
@rtone: w dużych sklepach w stylu gearbest i geekbuying się w miarę pilnują i nie pociskają podrób. Ale pewnie na #aliexpress ktoś ci ktoś poleci coś tańszego/lepszego/sprawdzonego, jak tak średnio siedzę w tych ich sklepach
@www2: Niestety. Poza tym, nie jestem audiofilską wyrocznią i bym pewnie napisał, że wystarczająco dobre i nie ma co zmieniać :) Ja kupiłem głównie dlatego, że moje stare AKG nie miały przycisków do głośności.
@TwigTechnology: ktoś tam pisał, że trzeba je rozgrzać. Dopiero ocenić po jakimś czasie. Też je dostałem, ale nie wiem po co. Bo jednak do kanałowe mi nie leżą :-P
#pokazzakupy #xiaomi
Komentarz usunięty przez autora