Wpis z mikrobloga

@pogop: Mnie tam od zawsze zastanawiało, czemu Guardiola trafił do Brescii i właściwie w wieku niecałych 30 lat skończył poważną karierę. Wiem, że miał problemy z urazami, ale...
  • Odpowiedz
jak Zidane został trenerem Realu, to na mirko było mnóstwo takich wypowiedzi.

@pogop: trochę to nadinterpretujesz, pisali tam, że nie ma gwarancji tego, że Zidane będzie świetnym trenerem i na chwilę obecną nie ma ku temu podstaw, prowadził do tej pory średniawa tylko 3 ligową Castillę wyposażoną w topową akademię i ośrodek treningowy. Tylko bardzo niewielki procent świetnych piłkarzy staje się również bardzo dobrymi trenerami. Jeżeli chodzi o Guardiolę to
  • Odpowiedz
Jeżeli chodzi o Guardiolę to prawdziwy sprawdzian, chociaż wciąż w najlepszym zespole ligi czeka go w Manchesterze City.

@Pustulka: K---a, bądźmy poważni, jaki sprawdzian? A co potem, następny sprawdzian w Dynamo Stare Zadupie, bo tu jednak również miał idealne warunki?
  • Odpowiedz
@rooger: Potem Coco Jambo Warszawa, chyba jednak prowadzenie Manchesteru City, który nie jest zespołem z top3 Świata, a różnice pomiędzy zespołami nie są tak duże, zaś zespół nie poddaje meczu po stracie 2 bramek jest trudniejsze niż Barcelony grającej od wielu, wielu lat tym samym stylem, która ma Messiego, a sam zespół znał od lat czy Bayernu, w którym nie osiągnął nic ponad stan - przypomnijmy o słabym rekordzie wyjazdowym,
  • Odpowiedz
i przede wszystkim, o czym wynik tego sprawdzianu ma zadecydować?

@tubbs:
Czy jest faktycznie tak świetnym trenerem wręcz najlepszym na świecie za jakiego tak wiele osób go uważa m.in. na wykopie, Luis Enrique wykręcił z Barceloną jeszcze lepszy wynik od Guardioli w zeszłym sezonie, a nie zauważyłem by był otoczony aż taką wręcz czcią.
  • Odpowiedz
Czy jest faktycznie tak świetnym trenerem

@Pustulka: a masz co do tego jeszcze jakieś wątpliwości? No proszę Cię...

6 pełnych sezonów - 19 tytułów. Nie chce mi się sprawdzać, ale stawiam, że to najskuteczniejszy trener. I nie przemawiają do mnie teksty o tym jakie drużyny prowadził, bo to argument który można naginać na potrzeby
  • Odpowiedz
6 pełnych sezonów - 19 tytułów. Nie chce mi się sprawdzać, ale stawiam, że to najskuteczniejszy trener. I nie przemawiają do mnie teksty o tym jakie drużyny prowadził, bo to argument który można naginać na potrzeby teorii.

@tubbs: No ba, Diego Simeone ma takie same szanse na zdobycie ligi czy LM jak Luis Enrique w Barcelonie, zespół nie ma znaczenia nie?

tzn? Bo pod względem zdobytych tytułów nie.

Pierwszy sezon
  • Odpowiedz
Diego Simeone ma takie same szanse na zdobycie ligi czy LM jak Luis Enrique w Barcelonie, zespół nie ma znaczenia nie?

@Pustulka: chodzi mi o to, że zawsze jest coś. Barcelona nie jest dobra, to wszystko zasługa Messiego. Messi jest słaby, bez Xaviego i Iniesty nie istnieje. Xavi to przecietniak, można by go zastąpić Carrickiem i było by to samo. Barcelona to samograj, nawet Smuda by ich poprowadził...

42 wygrane w 50 meczach Barcelony najlepszy wynik ze wszystkich trenerów Barcelony, więcej zdobytych bramek, mniej straconych w sezonie, większy procent zwycięstw
  • Odpowiedz