Wpis z mikrobloga

Wczoraj rano przegralismy walke o mojego ojca...Odkad pamietam, a mam 33 lata ojciec zmagal sie z silna depresja, bipolarem.
Mama znalazla ojca wiszacego w garazu... Nic nie wskazywalo na to ze podejmie tak drastyczna decycje. Nikomu nic nie powiedzial. Usiadl, wypalil 6 pappierosow i podjal decyzje. Wszyscy jestesmy zalamani. Nikt nie potrafi zrozumiec decyzji bo w ostatnich tygodniach nie bylo wiekszych objawow. Od kad pamietam byl pesymista i zawsze mial czarne mysli, zawsze probowalismy z tym walczyc, rozmwaiac i kosultowac z lekarzami. Fakt, przysporzyl nam sporo klopotow w zyciu ale to nie byla jego wina..
Mial 3 synow, 2 wnokow, zone, piekny dom na peryferiach miasta.. i to nie wystarczylo.
Najgorsze jest to ze jak powiedzialem synowi ze lecimy do Polski do babci....to sie zapytal czy z dziadkiem na sankch pojezdzi....nie wiedzialem co powiedziec 4-latkowi....powiedzialem ze aniolki przyszly i zabraly do nieba dziadka...

Wspolczuje tym, ktorzy zmagaja sie z depresja, maja bliskich chorych na depresje.
Do tych ktorzy choruja.... Pamietajcie zawsze macie na kogo liczyc !! Zawsze jest jakies wyjscie.
Do tych ktorych maja bliskich z depresja... pomagajcie im bez wzgledu na wszystko i zawsze badzcie w poblizu...

...musialem to gdzies wyrzucic....przepraszam

#depresja #bipolar #schizofrenia
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ciekawe czy istnieje jakiś złoty środek na depresję. Niestety czasem życie układa się wbrew naszej naturze. Ech, tragedia. Nie tak dawno w mojej miejscowości powiesił się pewien chłopak, a potem jego ojciec. Wspierajcie się i powodzenia.

@PiccoloColo: Mi się wydaje, że jakiś silny bodziec. Typu pojawienie się (np w przypadku samotnośći, chociaż wydaje mi się, że ona jest zawsze przy depresji) drugiej osoby, którą wpierw chcemy zdobyć, a potem z
  • Odpowiedz
@twardy_ryz: Obawiam się, że bodźce w przypadku depresji średnio działają, a przynajmniej podczas zaawansowanej choroby. Bodźce mają to do siebie, że nie trwają długo. Ojciec OPa raczej miał się do kogo odezwać, ale wiem co masz na myśli.
  • Odpowiedz
bo to jedyne miejsce gdzie moglem wczoraj to wyrzucic z siebie.. Dzis mialem zamiar usunac wpis z Mikro...
  • Odpowiedz
@bumik: Requiescat in pace. PS. Z drugiej strony zawsze zastanawiam się nad tym, jak bardzo w takich momentach choroba wzmacnia egoizm i wymazuje troskę o innych. Czy taki człowiek nie myśli o tym, jak bardzo krzywdzi rodzinę? Właśnie, nie siebie, a rodzinę.
  • Odpowiedz
@bumik mam corke 3 latke, 30.13 zmarla moja ukochana Babunia, a mojej corki prababcia. Dzis był pogrzeb. Wiem co czujesz. Łącze sie z Toba w zalu w tym trudnym czasie. Powoedzilam corce ze Babcia byla chora i umarla. Poszla do nieba. Jest teraz wsrod aniolkow i mozemy o niej myslec i patrzec w niebo bo jasna gwiazda to ona. Corka byla na cmentarzu dzis, zasypywania trumny nie widziala (specjalnie) ale pytala
  • Odpowiedz
@Quattroporte93: ehh od wczoraj siedze i mysle co moj ojciec mogl myslec jak podjal taka decyzje....pewnie bede sie zastanawial do konca zycie. Tlumacze to sobie tym ze chcial zrzucic z nas ciezar jego choroby... to jest jedyna logiczna odpowiedz....Dzis moje dzieci dostaly od dziadkow kartki swiateczne.....ostatnie z podpisem babci i dziadka razem.....:(
  • Odpowiedz
@agnea: nie mam zamiaru syna oklamywac, dzis znow pytal dlaczego nam smutno, odpowiedzialem ze dziadek odszedl do aniolow i jest wysoko na niebie....on mi powiedzial...` na innej planecie`...tak synku na innej planecie i kiedys bedziemy tam wszyscy....Dzieki za slowa wsparcia
  • Odpowiedz
Do wszystkich z Wykop....duzo pomogliscie w przeciagu 24h , nie potrafie tego opisac bo nie spodziewalem sie takiego odzewu...Jestescie wspaniali. wczoraj poprostu wylalem to co mnie dreczylo...dzis juz jest troche lepiej..Zostalem zasypany prywatnymi wiadomosciami ze slowami wsparcia oraz pytaniami dotyczacymi depresji...Jeszcze raz dziekuje..
  • Odpowiedz
@vesica: wspieraj i nie odrzucaj, jezeli znasz taka osobe to wiesz napewno ze jest jej ciezko i ona tego nie rozumie....ciezko jest walczyc z ta choroba
  • Odpowiedz