Wpis z mikrobloga

@Marmite: A co chcesz za pomocą niej robić?

Sieci neuronowe to interesujące mnie zagadnienie i chciałbym się nauczyć je programować. Ale sęk w tym, że na razie programować to ja nie umiem w ogóle.

W jakim języku to zrobiłeś? Trudne jest zaprogramowanie np. sieci przewidującej wyniki spotkań sportowych na podstawie jakieś bazy danych, z której będą brały pod uwagę powiedzmy 15 czynników?
  • Odpowiedz
@pococimojlogin: Mam jeszcze jednak kilka dodatkowych minut, więc odpowiem: całość robię w Matlabie, gdzie są już odpowiednie toolboxy do sterowania sieciami neuronowymi. Ja samych sieci nie ogarniam, bo moje zadanie polega na tym, żeby dobrać odpowiednio cechy obrazu które trafią do sieci, tak żeby mogła rozpoznawać literki. Znajomość programowania w tym wypadku jest minimalna, przydaje się raczej obsługa Matlaba, ale nie gwarantuję, ze to co Ty byś chciał zrobić jest
  • Odpowiedz
@pococimojlogin: Nie żebym wyrabiał jakieś uprzedzenia, ale temat jest dosyć niewdzięczny, przynajmniej dla mnie :S to co ja robię mało ma wspólnego z programowaniem czy algorytmami, raczej ustawianie na chybił trafił, zeby zadziałało.
  • Odpowiedz