Wpis z mikrobloga

1. Ucz się cały dzień na #studbaza, bo on nowego roku wiele nauki.
2. Zechciej odpocząć pod koniec dnia grając meczyka w cs:go.
3. Trafiasz na cały team premade-odpałów na nowych kontach, którzy nawet się z tym nie kryją.
S. Brak profitu poza wk..em.
5. Brak punktu 4.

Jestem całkowitym zwolennikiem, aby możliwość korzystania z internetu była dla ludzi od co najmniej 15 roku życia pod groźbą kary pieniężnej dla opiekunów, zaś VAC-BAN był nakładany nie tyle na steam-id, ale na IP (jeśli stałe)+steam+unikalny id dysku twardego oraz mobo. Do tego zablokować wszystkie IP TORa i Proxy (sorry Chińczycy). Dodatkowo VAC powinien usuwać wszystkie gry na steam i informować wszystkich ludzi którzy mieli go w znajomych, że nie warto z takim zerem się zadawać. Zero litości dla oszustów.

Szkoda, że Steam jest tak potulny jak Szwecja wobec imigrantów. Szkoda, że nie jestem przy władzy bo dla takich bym jeszcze zastosował metody znane u KGB. Dostaliby darmową pamiątkę na resztę życia.

#csgo #oswiadczenie #gorzkiezale
  • 17
@abraxaswisz: grać mogą. Z internetu korzystać nie. To jeden z powodów. Są inne, nie tylko związane z csem, takie jak:
- uczniowie zżynają z neta gotowce, a leniwi nauczyciele nie sprawdzają i jakoś "idą do przodu", zamiast się przyłożyć do nauki
- trollują, oszukują, wandalizm (np. na wikipedii niszczenie artykułów)
- bezpieczeństwo (pedofilia)

itp. itd.

Zabronić i zakazać. Dzisiejsze dzieciaki lat 15 mają tyle w głowie ile kiedyś 10-latki.
ył nakładany nie tyle na steam-id, ale na IP (jeśli stałe)+steam+unikalny id dysku twardego oraz mobo.

@Atexor: ale że jak, na instalacje steama o unikalnym ID? xD
@LoQtiN: steam id, każde konto ma swoje unikalne. Obecnie ban jest na konto (a co za tym idzie te id) i tylko na konto, a powinno być na cały komp. To by skutecznie odstraszyło idiotów... no ale zyski spadną ze sprzedaży nowych kont, a tak się interes kręci... poprzez walkę z wiatrakami.

Sprawdź: To dla mojego konta: https://steamid.xyz/32143772
@LoQtiN: steam, steam id, czy konto steam. Niemal (jak teraz widzę) każdy wie o co chodzi.

Priorytetem jest to, aby skutecznie przeciwdziałać oszustom, a tego nie poczyniło Valve... od nigdy.
@ambitnynick: się śmiejesz, ale kiedyś szło zdobyć IP gracza podczas MMa (teraz już chyba nie) i potem się włamać. Teraz chyba tylko z TSa można już uzyskać IP. Kolegę raz w ten sposób ograbili ze skinów na steamie. Miał bezpośrednie włamanie na PC. Oszust wlazł w przeglądarkę niczym poprzez TeamViewer i akceptował wymianę którą sam zlecił. Na szczęście udało się te skiny odzyskać.

A mając IP można się spróbować włamać i
@Atexor: Volvo które zarabia na smerfach/haxach (bo jedni i drudzy kupują nowe konta) będzie ich blokować XD Już to widzę XD Nawet fali vaców już nie ma takich jak kiedyś.
@sveq91: to też by było świetne, nawet o tym nie pomyślałem.

Szkoda, że allegro z tego zrezygnowało. Ja na swój list czekałem ponad 2 tygodnie (poczta polska <3). Teraz jest masę oszustów na multikontach i kontach słupach :/
@Atexor: Ta zaraz skazuj na śmierć bo ktoś używa cheatów w gówno-internetowej grze która nikogo #!$%@? nie obchodzi opróczy gimbusów którzy grają w to szambo. Temat hacków w kanterze był wielokrotnie poruszany jak ci się nie podoba community to zmień gre i przestań #!$%@?ć.
VAC nie powinien dawać robić więcej niż banować z serwerów Valve. O tym żeby zabierać ludziom produkty za które zapłacili bo w jednej z gier ktoś sobie
@KochanekAdmina: Nie mówię o skazywaniu na śmierć. Tylko o dotkliwej karze.

Po prostu VAC ma być karą, dotkliwą. Takie dzieciaki czują się bezkarne, w szkole zżynają ze smartphonów z neta, w zadania domowe ctrl+c i ctrl+v z neta i potem wyrastają nam takie spier...iny pokroju obecnych polityków.

Pal licho, że cs:go 18+ i nikt się do tego nie stosuje, ale kara to ma być kara. Oszukiwałeś? Licz się z konsekwencjami. To,