Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #cytrynigumiak #mechanika #mechanikasamochodowa #blacharstwo
Mirko ratuj w
moim aucie zauważyłem że cieknie mi woda z boczków drzwi podczas deszczu.
Po rozebraniu boczków drzwi zauważyłem że nie ma tam Foli która powinna być między boczkami drzwi a drzwiami (ktoś ją zdemontował prawdopodobnie podczas wymiany klamki/głośników i nie wsadził nic na jej miejsce).
Czytałem/Słyszałem że Woda w drzwiach to norma i właśnie po to jest folia przed boczkami żeby nie chlapało do środka.
Pytanie moje brzmi Czy mam kupić kawałek foli ew Maty biturmicznej i zakleić ubytki i się nie martwić wodą w drzwiach? czy powymieniać wszystkie uszczelki mając nadzieje że to rozwiąże problem?.(puki co wymieniłem dwie i problem cały czas występuje). a może powinienem wymienić całe drzwi :>(oby nie) Mirko ratuj
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polskiham: no myślę, ze masz jeszcze większy problem - folia od wewnątrz drzwi jest elementem systemu odpalania bocznych poduszek - jeżeli takowe posiadasz, a nie masz folii, to prawie pewne, że podczas wypadku Ci się nie odpalą z powodu braku tej folii.

Co do wody w drzwiach - powinieneś mieć otwory odpływowe na dnie drzwi - możliwe, ze masz zawalone jakimś środkiem do konserwacji
  • Odpowiedz
@Polskiham: nieeeee, normalnie kup folie taka deko grubszą, bo taka jest oryginalnie, dotnij nożykiem do tapet i przyklej na dobrej taśmie dwustronnej, jeżeli miałeś folie oryginalnie, nie wiem, skąd pomysł z matą bitumiczną, to troszke waży i grubość odbiega zdecydowanie od folii
  • Odpowiedz