Aktywne Wpisy
Mówcie co chcecie ale perspektywa dalszego ocieplania klimatu jest naprawdę niepokojąca. Wyobraźcie sobie, że za kolejne 20-30 lat w Afryce letnie temperatury sięgałyby po +55,60° C. Przecież to się prędzej czy później skończy jakąś naprawdę masową wędrówką ludów w kierunku Europy czy wojnami o wodę.
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
wykopowa_ona +33
Ja do Was po prośbie.
Mam koleżankę, która ma dziecko z porażeniem mózgowym. Młody jest w coraz gorszym stanie emocjonalnym i przegryza wszystkie koszulki jakie ma. Dziennie ich niszczy 2-3.
Młody nosi na ten moment koszulki rozmiar 116. Ja swoje po moim najmłodszym dzieciaku już jej oddałam i właśnie się kończą.Jak się zszyje, to młody dostaje amby - jakkolwiek się nie szyje to i tak go do szału doprowadza, bo ma problemy
Mam koleżankę, która ma dziecko z porażeniem mózgowym. Młody jest w coraz gorszym stanie emocjonalnym i przegryza wszystkie koszulki jakie ma. Dziennie ich niszczy 2-3.
Młody nosi na ten moment koszulki rozmiar 116. Ja swoje po moim najmłodszym dzieciaku już jej oddałam i właśnie się kończą.Jak się zszyje, to młody dostaje amby - jakkolwiek się nie szyje to i tak go do szału doprowadza, bo ma problemy
Kumpel jest zajawkowiczem piwa i jakis czas temu odpalil kanał wlasniemu temu napojowi poświęcony. Krecone kalkulatorem i w pionie, ale tresc nawet spoko.
Jakby ktoa chcial zobaczyć jak wyglada warzenie w domowych warunkach, bez mega profesjonalnego sprzętu to polecam. wrzucam dlatego, ze ida swieta i ziomkowi naoewno zrobi się miło jak jakis filmik przekroczy 10 wyświetleń.
https://youtu.be/Q5EPlMR-_kw
#piwnahipsterka #piwo #piwowarstwo #craftbeer #warzeniewdomu #piwowarstwodomowe #koczkodan
VSS - vertical video syndrom...
Płatki owsiane pogłębiają smak i treściwość piwa, daje gładki, jedwabny, głęboki smak w piwie (Oatmeal Stout). Poza tym pomaga pianie.
Płatki jęczmienne dają ostry, kłujący smak, który jednak dobrze łączy się z jęczmieniem palonym (Dry Stout). Także pomaga pianie.
Płatki pszenne i żytnie dają większy smak pszenicy i żyta niż ich słody. Także
Nie do końca prawda, przerwa beta-glukanowa nie pomoże przy kukurydzy, ryżu, jęczmieniu i pszenicy. Problemem jest fakt, że płatki nie posiadają łuski (no shit Sherlock). W przypadku owsa pomóc może przerwa biaukova.
@RomeYY: Płatki żytnie mają tą