Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #webdev
Niesamowite, czlowiek sie #!$%@? przez 2 tygodnie, ze strona. Wordpressy i inne cuda, Mircy sie oferuja, ze za 5k zroba dwie statyczne strony w wordpressie, a wystarczylo wystawic ogloszenie. 15 minut i chyba 10 ogloszen. Respansywna strona od podstaw w Html+css+php+java za..

I do tego jak popatrzec na prace tych ludzi to naprawde ladne strony robia, wiec chyba mozna poswiecic te 100zl i zobaczyc co z tego wyjdzie. Jutro wieczorem ma byc gotowa strona, a ja glupi krew sobie psulem klac sie na wszystko przy tym
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lupaczkokosow: po prostu jest taki gorszy sort klepaczy stronek ;), który robi stronki za <1k PLN i spoko, trzeba im to pole oddać i osobiście sie na takie oferty nie rzucam. Ba, ostatnio rzuciłem się na "szybkie" zlecenie za 6k i jeszcze mnei dupsko piecze, taka cebula była z klienta, że jeszcze łez nie wysuszyłem. Życie :) Ale mówienie, że jedni są lepsi od drugich to nieporozumienie - porównywanie jabłek
  • Odpowiedz
@uirapuru:
Ja wiem, ze informatycy maja mocno zawyzony poziom zycia (wiem to po moim bracie w uk na stanowisku menagerskim jakis tam projektow:P) i cenia sie jak moga, ale to wszystko jeszcze zalezy do czego potrzebujesz te strone. Wiadomo, ze na wiekszy serwies musialbym dac wiecej.
Ale nie oszukujmy sie, za strone, na ktorej jest sam tekst, 3 guziki menu i jeden formularz kontaktowy to nie ma co bulic wiecej
  • Odpowiedz
@lupaczkokosow: czyli jak nie napisze, to nie jestem ogarnięty? :( a na serio, to front to czasem czarna magia, proste rzeczy, żeby wszędzie wyglądały jak trzeba, to czasem trzeba się napocić. dlatego zdarza mi sie kupować gotowy szablon ;)
  • Odpowiedz
czyli jak nie napisze, to nie jestem ogarnięty?

@uirapuru:

Nie no, zmierzam poprostu do tego, ze jedni poluja na strzala i wola sobie robic duzy projekt, inni biora sobie kilka malych. Osobiscie jak jak gosc nie potrafi wyczarowac cudow w kodzie, ale ida mu zgrabnie i dobrze proste rzeczy, to nie wiedze przeciwwskazań ku temu aby dać mu sie wykazać:)
  • Odpowiedz
@justlogin: Dokładnie, cena szablonu to po przeliczeniu pewnie kolo 160zł :). Swoją drogą co do TF to większość szablonów jest cholernie ciężka dla serwera (może PHP7 coś pomoże), masa gównocontentu prosto z VC itp. Taka moja opinia :) Pozdrawiam
  • Odpowiedz