Aktywne Wpisy
Momento83 +208
del855 +55
Ponawiam apel o zwrocenie uwagi na ZBIOROWA HALUCYNACJE w Polsce powiatowje i gminnej.
Polska powiatowo-gminna doslownie wymiera, kto mial wyjechac to wyjechal, kto mial zostac to zostal, niewiele sie dzieje. I juz sie niewiele wydarzy. A mimo to mieszkania czy domy tam nie sa po 50k czy 100k. :)
NA PEWNO ludzi tam bedzie ubywac
NA PEWNO mieszkan jest wiecej niz chetnych do ich zakupu
Polska powiatowo-gminna doslownie wymiera, kto mial wyjechac to wyjechal, kto mial zostac to zostal, niewiele sie dzieje. I juz sie niewiele wydarzy. A mimo to mieszkania czy domy tam nie sa po 50k czy 100k. :)
NA PEWNO ludzi tam bedzie ubywac
NA PEWNO mieszkan jest wiecej niz chetnych do ich zakupu
Zawsze gdy analizuję jakieś działania w polityce zastanawiam się przede wszystkim nad motywacjami oraz nad celami danego działania. I mam problem z ustaleniem co tak naprawdę planuje PO i reszta opozycji
Motywacje są dla mnie jasne czyli przysłowiowe "oderwanie od koryta" i chęć powrotu do władzy oraz wg mnie również rozliczne tzw. "trupy w szafie", które w każdej chwili mogą zacząć wypadać.
Jednakże mam problem z celami i w ogóle długookresową strategią opozycji. Bo patrząc na sprawę bardzo racjonalnie, to najbliższe wybory będą dopiero w 2018 r., więc po co oni już w tej chwili wyciągają najważniejsze działa. Przecież jeżeli będą tak robić przez najbliższe 3 lata to ludzie się tym znudzą, a PiS jest na tyle skonsolidowane że władzy raczej nie odda przed upływem kadencji.
Chyba że liczą na eskalacje konfliktu i nie wiem może jakieś walki uliczne, zamieszki itp.
Może ktoś mi to wytłumaczy bo nie mogę tego dojść.
I jeszcze jedno, na odpowiedź pt. "obrona demokracji przed totalitaryzmem PiS" jestem już za stary( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polityka #4koneserwy #neuropa #pis #po #nowoczesnapl #trybunalkonstytucyjny