Wpis z mikrobloga

Miraski kolejny raz spamię tag zbierając obiektywne opinie. Szukam laptopa o preferencjach podanych w spoilerze. Który wybór wg. Was jest lepszy:

1) Lenovo Y50-70 o specyfikacji: procek: i7-4720HQ dysk: 1TB HDD+ 8GB SSD matryca: IPS, matowa, full hd grafika: GTX960 4GB RAM: 8GB za cenę: 3500 zł

2) Lenovo IdeaPad Y700-15 o specyfikacji: i7-6700HQ dysk: 1TB HDD matryca: IPS, matowa, full hd grafika: GTX960 4GB RAM: 4GB za cenę: 3850 zł

Czy warto dopłacić za Y700 400zł i mnieć mniej ramu, troszeczkę gorszy procesor i bez SSD? Który z tych modeli byście wybrali?

Moje preferencje:

#laptopy #komputery #kiciochpyta
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tu napisane jest, ze matryca jest matowa

@grave: On nie ma matowej matrycy, to błąd w opisie, zresztą sam przejdź się do sklepu i zobacz.

co sadzisz o tym zeby nie kupować i7 tylko i5 w y700? Pewnie i tak bym nie wykorzystał potencjału i7.

Tylko i5 będzie słabsze od i7-4720hq, a intel w skylakach zablokował możliwość podnoszenia mnożnika w xtu.
  • Odpowiedz
@grave: y50-70 tez ma gowno, zamiast matowej matrycy. Co do solidnosci - zaprojektowane sa podobnie, z tym ze y700 wydaje mi sie lepiej wykonany. Dysk - SSHD w y50 to szajs, korzystniej wziac zwykly HDD w y700 i w przyszlosci dorzucic SSD na m2. CPU/GPU - tu oczywiscie wygrywa y700, a dodatkowo posiada o wiele lepszy uklad chlodzenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@iKrzysiek: ok a wg Ciebie z czego najlepiej zrezygnować kupując y700 zeby troche zbić cenę? Miej na uwadze,ze mam dysk SSD 256 GB od starego lapka, jesli nie bedzie pasował to sprzedam i dołożę na nowego, czyli jakbym juz mial dodatkowego ssd. Mniejszego dysku HDD w y700 raczej nie da sie kupic, wszędzie widziałem z 1TB. Moze zapodać 4GB ramu? Jest stosunkowo tani i mozna bez problemu potem dołożyć
  • Odpowiedz
@grave: Do jutra na Gameragonie masz promocje - do Lenovo Y700 dokladaja za darmo 4gb ramu, wiec za 3849 bys mial i7-6700hq, 8GB ramu, GTX960M 4GB, dysk HDD 1TB
  • Odpowiedz