Mirki macie jakiś przykład programu do wysyłania/parsowania komend UART? Generalnie z jakimiś prostymi programikami nie mam problemów, ale ja wolałbym całe łańcuchy znaków odbierać i odsyłać odpowiedź po parsowaniu.
@Dymoslaw: ok generalnie cześć warningów naprawiłem, ale problem chyba leży po stronie obsługi przerwania odpowiedzialnego za dane przesyłane, bo
1. Jeżeli nic nie wysyłam i w loopie wrzucę wysyłanie łańcucha znaków co 1 sekunde - spisuje się bardzo dobrze i działa bez błędów najmniejszych, zawsze dostaje to co sobie wpiszę w loopie 2. Usunąłem większość kodu w pętli i tak naprawdę mam tylko
@Dymoslaw: ok uporałem się z problemami :) urządzenie mi się resetowało po prostu przy obsłudze przerwania, coś zmieniłem, później usunąłem i nagle zniknęło, to był raczej softowy problem
W każdym razie dziekuje za odzew i zainteresowanie :P
Mirki macie jakiś przykład programu do wysyłania/parsowania komend UART? Generalnie z jakimiś prostymi programikami nie mam problemów, ale ja wolałbym całe łańcuchy znaków odbierać i odsyłać odpowiedź po parsowaniu.
Mam coś takiego https://gist.github.com/adnbr/2629767
ale nie działa mi dobrze
1. Jeżeli nic nie wysyłam i w loopie wrzucę wysyłanie łańcucha znaków co 1 sekunde - spisuje się bardzo dobrze i działa bez błędów najmniejszych, zawsze dostaje to co sobie wpiszę w loopie
2. Usunąłem większość kodu w pętli i tak naprawdę mam tylko
if (commandready
W każdym razie dziekuje za odzew i zainteresowanie :P