Wpis z mikrobloga

Jak ja kisne z tego KODu. Ci ludzie nawet nie rozumieja ze oni nie bronia demokracji, ale ja zwalczaja. Powinni sie nazywac Komitet Obalania Demokracji. Pytacie jak to? Otoz definicja demokracji(via Wikipedia) jest taka:

Demokracja – system rządów (reżim polityczny, ustrój polityczny) i forma sprawowania władzy, w których źródło władzy stanowi wola większości obywateli (sprawują oni rządy bezpośrednio lub za pośrednictwem przedstawicieli).

W praktyce w Polsce oznacza to ze rzadzi partia ktora wygrala wybory i tyle. Ewentualnie jakas koalicja.

PiS(ktorego ja osobiscie nie trawie) wygral w wyborach demokratycznych(no chyba ze ktos twierdzi ze byly sfalszowane) i nie slyszalem zeby chcial wprowadzac jakas monarchie czy dyktature. Tak wiec KOD walczy z demokracja, bo PiS zostal wybrany w pelni demokratycznie.

Przypominam tez ze demokracja to NIE sa rzady prawa, tylko ludu. Rzady prawa nazywamy [nomokracja] (https://pl.wikipedia.org/wiki/Nomokracja) .

#polityka #polska #neuropa #pis #4konserwy #korwin
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To nie ma nic do demokracji. Za to ze prezydent i wiekszosc poslow oraz senatorow zlamala przysiege jest faktem niezaprzeczalnym.

@PanLogik: :D To jeszcze jedna uwaga: poczytaj sobie jeszcze jaki ustrój mamy w Polsce i co go określa. Tylko dokładnie, bo definicja demokracji z wikipedii nie określa ustroju Polski.
  • Odpowiedz
W praktyce w Polsce oznacza to ze rzadzi partia ktora wygrala wybory i tyle.

Przypominam tez ze demokracja to NIE sa rzady prawa, tylko ludu. Rzady prawa nazywamy [nomokracja]

@PanLogik: To się ma do twoich bzdur wyżej. Demokracja to skrót, bo ciężko wrzucić w nazwę pełną, złozoną nazwę ustroju panującego w Polsce.
  • Odpowiedz