Wpis z mikrobloga

Jaj jadasz tluste produkty zywnosciowe takie jak zoltka ser zolty boczek,sery twarogowe zimne nozki rosoly karkowka,lopatka salceson itp wystarczy dodac troche masla,sloninyny,szpiku kostnego,smalcu,smietany,smietqnki 30%,troszke majonezu oliwy. Tluszcze roslinne powinny byc dodatkiem,malutkim dodatkiem do tluszczow zwierzecych.Jak ktos lubi smak oliwy lub sledzi w oleju miast w smietanie i ogorkach kwaszonych smacznego :) np.
@berti:
Jak wyżej, u @MariuszEm, staraj się jadać tłuszcz w "całościach pokarmowych", czyli słoninka jest zawsze lepsza niż wytopiony z niej smalec.( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie zawsze się jednak to udaje, więc dotłuszczaj potrawy, ale głównie tłuszczami zwierzęcymi, 150g doskonałego tłuszczu jest w 0,5l śmietanki 30%.
Majonez jest lepszy niż oleje, bo jest zemulgowany i ma dodatek żółtka, co podrasowuje ten produkt. Ale to jako dodatek,
A na śniadanko polecam 100% maslo orzechowe z kfd nie zawiera soli cukru i oleju palmowego, same pyszne orzeszky, 28 zl za 1kg, cenowo nie jest taki drogi a i smak o wiele lepszy niż inne masła

Swoją drogą dziwne macie tu źródła tluszczy ;O
Do mojej diety najlepsze są tluszcze roślinne, ucinam zwierzęce.
@Strzalka:
to co powiesz na to, ze 350g konkurencyjnego produktu z 94% orzechów primawika kosztuje w przeliczeniu na kg mniej więcej tyle samo?
Parę warunków ku temu jest jak np: produkcja opakowanie i marka. Moim zdaniem to tlumaczy wszystko.
Woda w rachunkach tez kosztuje 30zl za miesiac, uzywasz jej powiedzmy z 300 litrów
a jak kupujesz wode w butelce to masz cene 10x większą