@laki1: Jak skasujesz drugi raz, to bilet jest nieważny.
Ponownego kasowania biletu nie zalecamy, ponieważ może to spowodować jego większą nieczytelność, co spowoduje, że automatycznie stanie się nieważny ("Zasady odpłatności za przejazdy środkami komunikacji zbiorowej (...)" dokładnie §8 pkt 2).
@jnscarlet: skasowanie z innej strony nie spowoduje przecież większe nieczytelności. Skoro ja nie robię nic złego, tylko na skutek wadliwego działania kasownika ponawiam próbę prawidłowego skasowania biletu, to niech na MPK ciąży odpowiedzialność udowodnienia, że to ja ponownie chciałem wykorzystać "zużyty" bilet. Ja nie robię nic, co im to utrudni i bezsensowne wydaje się być odwracanie uwagi kierowcy, kiedy jego możliwości potwierdzenia prawidłowego skasowania biletu są mniejsze niż kanara podczas kontroli.
źródło: comment_0oV1EHE8HRlLgUlsqKQZLi1Wikm4eIye.jpg
Pobierzhttps://www.facebook.com/160358247359685/photos/a.160780463984130.40447.160358247359685/1024452467616921/?type=3
@kodekscywilny: nie ma z tym problemu, sprawdzalem, wiem.
Skoro ja nie robię nic złego, tylko na skutek wadliwego działania kasownika ponawiam próbę prawidłowego skasowania biletu, to niech na MPK ciąży odpowiedzialność udowodnienia, że to ja ponownie chciałem wykorzystać "zużyty" bilet. Ja nie robię nic, co im to utrudni i bezsensowne wydaje się być odwracanie uwagi kierowcy, kiedy jego możliwości potwierdzenia prawidłowego skasowania biletu są mniejsze niż kanara podczas kontroli.