Wpis z mikrobloga

@besiege: Pamiętam jak gdzieś w 2001 roku zagrywałem się w demko z płyty CD-Action. I mówiliśmy z kumplem, że gramy w "riperki" ze względu, że walczyło się z Reaperami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szatkus: wkręc się w mechanike gry =) teraz każde gry pod jedno kopyto są robione (strzelanie chodzenie itd) a stare gry każda inaczej =) ja kupiłem sobie revenanta i neverwinter nights i bede grać w gre =)

i też pomyśl sobie że indyki tak się sprzedają a stare gry 100x są lepsze jeśli chodzi o w sumie wszystko =) byś wypuścił giant citizen kabuto jako indyka dziś to byłby szał
  • Odpowiedz
@besiege: no wiem, za dużo tego nowego i potrzeba trochę czasu, żeby ogarnąc jak się kiedyś grało.

A indyków proszę nie obrażać, w dzisiejszych czasach cała innowacja skupia się w grach niezależnych i wiele z tych świeżych tytułów jest jednak lepsza niż te starsze gry (chociaż zależy które).
  • Odpowiedz
@szatkus: niektóre indyki np minecraft (no już nie) terraria prison architect i wiele innych "to jest to co tygrysy lubia najbardziej" to zjebiste jest

ale duzo indykow to odgrzewane kotlety to samo co 90% nowych gier. pomijajac grafike stare gry miały "to coś" a głównie "coś czego było wcześniej" - pomysł na grę, sterowanie itd. i ten sposób warto się wkręcić w GIANT :) ja np. mam dużo nowych gier
  • Odpowiedz