Aktywne Wpisy
Syn_Tracza +493
Jak dla mnie, wyborcy demokratycznej opozycji, wystarczy, że ci zrobią następujące rzeczy i już mają mój głos na kolejną kadencję:
1. Oczyszczą TVP z Holeckich i Rachoni
2. Zamkną największych wałkarzy, jak np. Obajtek (mam nadzieję, że nie ucieknie do Argentyny lub Izraela)
3. Odkręca najgłupsze zmiany pisowskie, jak zakaz handlu w niedziele czy całkowity zakaz aborcji
4. Poprawią stosunki z krajami UE na neutralne i przyjacielskie bo teraz jesteśmy skłóceni ze
1. Oczyszczą TVP z Holeckich i Rachoni
2. Zamkną największych wałkarzy, jak np. Obajtek (mam nadzieję, że nie ucieknie do Argentyny lub Izraela)
3. Odkręca najgłupsze zmiany pisowskie, jak zakaz handlu w niedziele czy całkowity zakaz aborcji
4. Poprawią stosunki z krajami UE na neutralne i przyjacielskie bo teraz jesteśmy skłóceni ze
opk20 +86
Teraz tak na poważnie, przypomnijcie mi czemu wybraliście KOPSL? Przekonały was kredyty 0%, dopłaty do najmu, czy może likwidacja gotówki. Serio pytam.
#wybory
#wybory
Primary: 230V AC 50Hz
Secondary: 8V/16V/24V
około 6A na każdym odczepie?
Trafo bedzie wykorzystane do budowy zasilacza 0-24V DC 3A. Przełączanie uzwojeń transformatora ma na celu zmniejszenie wydzielanego ciepła na tranzystorach.
Jeśli nie spieszy się i nie szkoda kasy to ok, ale może warto zasilacz przeprojektować pod typowe transformatory?
Albo w ogóle postawić na nowoczesność i zamiast stabilizatora na tranzystorach zbudować przetwornicę? Zasilacz będzie fajny, zgrabny i nowoczesny :)
@Janusz_Radek: 48 + 96 + 144 = 288W
Do zasilacza 24V/3A?
Za 100zł?
to nie są oddzielne, samodzielne odczepy
to trafo ma "jeden" odczep 24V 6A, z dołożonymi odczepami w 1/3 i 2/3 uzwojenia. można korzystać tylko z jednego odczepu na 6A. więc ma 144W
Cytat z maila