Aktywne Wpisy
p0melo +1
Mam sąsiada który mieszka w dzielnicy w ktorej mieszkania chodza po 1-3 miliony. Kupił sobie nowego mustanga. Czym moze sie zajmowac? Ma na oko 35 lat. Nie pracuje w korpo, nie jest programista, nie ma bogatych starych, jakies pomysly jak go sprawdzic?
#pieniadze #praca #inflacja #gospodarka #gielda
#pieniadze #praca #inflacja #gospodarka #gielda
tesknilam_ +1
Mam dwa kolczyki w nosie, jeden w uchu i w języku. Co jeszcze według może na twarzy przekłuć kobieta, aby ładnie wyglądać? #piercing #rozowepaski #waznepytaniedowykopkow
Szlak ma prowadzić przez miasta w których oficjalnie usunięto pomniki posowieckie lub miały miejsce akty wandalizmu wobec nich lub cmentarzy. Chcą przekazac archiwalne fotografie lokalnym muzom.
- Tu w rewanżu dobrze byłoby ich zapytać ich kiedy Rosja zwróci dziesiatki tysięcy eksponatów zrabowanych podczas pochodu Armii Czerwonej. Skoro twierdzą , że nie byli okupantami to jakim cudem wywieźli tyle fantów?
Wszystko ma być nagrywane i powstanie pełnometrażowy film dokumentalny pokazujący stosunek Polaków do wojny i zniszczenia pomników.
Cały pomysł wyszedł od jakiegoś blogera z Kaliningradu i uzyskał on dofinasowanie od prezydenta.
Przewiduję kilka elementów filmu:
Polacy przepisują historie i nie okazują należnej widzeczności Armii Czerwonej.
W filmie będa też wystepowac Polacy sprzeciwiajacy się usuwaniu pomników. Nawet mam już pare typów którzy.
Będa też weterani w mundurach LWP. Kto wie może będzie tez ten dziadek co ostatnio który dla Rosjan śpiewał piosnkę wychwalającą ...Stalina.
Bardzo jestem ciekaw ambasady których państw wyślą na to swoich ludzi.
#rosja #ruskapropaganda #historia #iiwojnaswiatowa
@KREM_Z_BROKUL: Popularnoscia w sieci cieszy sie od 2 dni wideo z panelu rosyjskich przedsiebiorcow w Moskwie gdzie dwóch niepokornych biznesmenów monemnatmi w dośc emocjonalny sposób cisnie po władzy i oskarża ją o kryzys i wprowadzenie sankcji przeciwko własnemu narodowi.
https://www.youtube.com/watch?v=nWYfaXwwmME
https://www.youtube.com/watch?v=uLvf9TLBZZU