Aktywne Wpisy
diabeu255 +22
Ktoś w pracy podkrada mi z mojej szafki sól.
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta
JEST-SUPER +24
Powiedźcie mi, czy ja przesadzam, czy mój różowy pasek. Różowy ma jutro urodziny. Jesteśmy ze sobą jakieś 9 miesięcy. Wczoraj podczas rozmowy któryś już raz coś tam mówiła o zaręczynach, a ja rzuciłem, że mam alergię na te jej finalizowanie związku. No i się obraziła. Do końca dnia się do mnie nie odzywała (pomimo, że ją przeprosiłem i zagadywałem na różne sposoby). Jak ją odwiozłem, to nawet się nie pożegnała, nic nie
#linuxpl #hosting #php
@panjerzyduzomierzy: np. laravel wymusza wersję 5.5.9, więc nie wiem kogo nazywasz deweloperami :P
Przykładowo jak ktoś ma Wordpressa/Joomlę itd. to ma to zauważalny efekt?
@DwaKolory: tak
No i jakie są wady tego przejścia na 7?
Szybkość ładowania strony jest niezależna do serwera. Tylko od komputera, na którym jest ładowana. Stąd smartfon ładuje strony wolniej niż desktopowy komputer, a ten wolniej niż wypasiony desktopowy komputer.
Jeśli chodzi o szybkośc, strony będą szybciej tworzone przez serwer. Czyli szybciej mogą być udostępnione do załadowania przez klientów.
Na jakość korzystania ze strony pewnie to się nie przełoży, ale... tak teraz myślę - te milisekundy to może wyłapać np. GoogleBot, więc może to jest dobra rzecz dla seo?
@DwaKolory: To może być szybkość widziana gołym okiem. Bo klikasz linka, masz stronę za te 410 ms lub 360 ms. A takich rzeczy, generowanych przez stronę, może być więcej (np ajaksy) czy różnica może być większa.
Pisałem: liczby „z dupy”, bo musisz pomierzyć, żeby wiedzieć.
Odpal sobie jakiegoś CURLa, zrób kilkaset requestów, pomierz średnią i się dowiesz w ile leci
@DwaKolory: Tak, Google preferuje strony, które serwowane są szybciej, więc SEO jak najbardziej.
@panjerzyduzomierzy: U mnie w pracy kod z 2000 roku dostosowaliśmy i siedzimy teraz na 5.6.x. I będziemy przymierzać się do 7.x w najbliższym czasie.
Będzie chyba trzeba któregoś dnia zaryzykować i zobaczyć jak to się sprawuje. Najgorzej że się posypać wszystko może i trochę strach ;)
@adiqq: Nie był. I nie jest. Globale, przekazywanie przez referencje, zalążki OOP rozbite po statykach, gazylion plików w katalogu publicznym. Ale da się stopniowo migrować kod na lepszy. Pracuję nad tym ;-)