Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki Szary's Kitchen na dziś to wyfiletowane podudzia z kurcząt marynowane i glazurowane sosem Caribbean Curry,pieczone w formie szaszłyków.Dodatki to ryż długoziarnisty z dzikim smażony na maśle z kolorową papryką i cukinią oraz sałatka warzywna z miodowo-musztardowym dresingiem.

Hit na dziś Duck Sauce - Barbra Streisand
https://www.youtube.com/watch?v=uu_zwdmz0hE

#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #gotowanie #kuchnia #szaryskitchen #muzyka #foodporn
Pobierz
źródło: comment_oaiWtLzbGdGKM2xT8okcpkrhrtdWsFFn.jpg
  • 6
@bigasslover: @doosan: Witam.Jeżeli chodzi o mięso to z podudzi wycinamy kość i marynujemy w przyprawach lub sosach jak lubimy i nie musimy nabijać na patyki można usmażyć np.na patelni grilowej,jeżeli pieczemy na grillu lub piekarniku warto mieć trochę marynaty i posmarować nią mięso w trakcie pieczenia.Ryż zaś gotujemy w osolonej wodzie (np.na szklankę ryżu dwie szklanki wody) przez 5-6 min.z reguły jest to połowa czasu z zalecanej na opakowaniu,potem ściągamy