Wpis z mikrobloga

WOW
W wykopalisku już chyba co trzeci link na temat Petru...

Prawactwo wreszcie znalazło sobie kolejnego wroga i przeciwnika pokroju Tuska do tłumaczenia swojego #!$%@? :D
Przypomnijmy kolejność (od momentu jak wykop stał się polityczną tubką najpierw korwina a później pisu):

1. Tusk - to był wróg! silna osobowość, pewność siebie, sukcesy osobiste.
2. Komorowski - ciepłe kluchy, waliło się łatwo
3. Kopacz - kobieta płacząca, jw.
4. Petru - ma kasę, wygadany, wykształcony, liberalny - no wróg idealny - zupełna odwrotność spamującego nim prawactwa.

Kto będzie następny? Przez kogo kolejnego nasi młodzi koledzy będą usprawiedliwiać sobie swoją nieudolność, brak kobiet, pieniędzy i przyszłości? Wszystko przed nami.

#4konserwy #nowoczesnapl #bekazprawactwa #petru #polityka
  • 30
@nie_jem_grzybow: Powtórzę swój komentarz spod innego wpisu.
Jarek doskonale wie, że jeśli chce powtórzyć w Polsce wariant węgierski, to musi zrobić to co zrobił Orban (Putin zresztą też) - m.in. zaprząc media publiczne do swojej propagandy, sparaliżować organy chroniące przestrzegania Konstytucji, oraz, przede wszystkim, zmarginalizować opozycję.

A dziś na lidera opozycji wyrasta Petru, dlatego pisowska machina propagandy i nienawiści będzie próbowała w najbliższym czasie zorganizować mu piekło. Póki co próby są
@nie_jem_grzybow: nie lubią Petru, bo reprezentuje lewicę obyczajową. No i prowadzi retoryke opozycji totalnej, ostatnio pokazał to w histerii o TK. W dodatku jawnie współpracuje z PO, i ma sporo oszolomow w partii pokroju dyrektora teatru z Wrocławia. Stąd bardzo mocno kojarzy się z Palikotem. Petru jest raczej politykiem klasy Palikota, do Tuska mu wiele brakuje.

Na wykopie od początku smiano się z lewactwa, stąd czemu ktoś się dziwi, że śmieją
@nie_jem_grzybow: bo to jest taka kibolsko-plemienna mentalność. Oni muszą mieć jakiegoś wroga którego wspólnie mogą codziennie opluwać, na którego widok muszą ostentacyjnie się skrzywić, bo to spaja ich wspólnotę. Od czasu do czasu dla uspokojenia sumienia wykopią jakiś pozytywny news ale wiadomo, że nic tak mocno nie działa jak wspólna nienawiść.
Obiekt nienawiści zawsze się znajdzie.

Tak na marginesie - ciekawe, że podczas kampanii prezydenckiej promowali Sumlińskiego i jechali po Komorowskim
@zerozero7:

i ma sporo oszolomow w partii pokroju dyrektora teatru z Wrocławia

LOL. A dlaczego kierownik teatru ma być oszołomem? Bo wystawił jedną kontrowersyjną sztukę (a właściwie kontrowersyjnie reklamowaną) o którą bóldupili świętojebliwi cenzorzy?
Ostatnio ten gość dostał nagrodę za wystawienie dziadów w pełnej wersji - 6h i tym samym zrobił więcej dla szerzenia polskiej kultury od wszystkich tych protestujących pod jego teatrem przez całe swoje życie...
Wypowiada się bardzo składnie
LOL. A dlaczego kierownik teatru ma być oszołomem? Bo wystawił jedną kontrowersyjną sztukę (a właściwie kontrowersyjnie reklamowaną) o którą bóldupili świętojebliwi cenzorzy?

@nie_jem_grzybow: A oglądałeś jego wystąpienia w Sejmie? Np. to? W sprawie debaty o TK zachowywał identyczną merytorykę, co posłowie PO.
Kwestia sztuki - nie będę oceniał. W przypadku ostatniego zamieszanie wydaje mi się, że każdy może sobie sam ocenić. Może masz rację, "oszołom" to niesprawiedliwe określenie Mieszkowskiego (za
Tylko gdzie Petru popiera adopcję dla gejów to nie wiem, ale zapewne znowu przeprosisz...

@nie_jem_grzybow: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zbigniew-Stonoga-opublikowal-korespondencje-dzialaczy-Nowoczesnej-Ryszarda-Petru,wid,17908402,wiadomosc.html?ticaid=116135 . Pisałem o mailach opublikowanych przez Stonogę. Co do przepraszania - rozumiem, że lepiej tego nie robić i tkwić jak ten zacietrzewiony dureń w swoich jedynie słusznych przekonaniach? :) I licytować się kto jest bardziej "#!$%@?" - prawactwo czy lewactwo? Ja już dawno po liceum, nie czuję się zagrożony przez ludzi z innymi poglądami, ani
@zerozero7: Wierzyć Stonodze w "wykradzione maile" :D Przecież to jest ściemniacz i oszust pierwszego sortu a ja pamiętam, że Petru negatywnie wypowiadał się o adopcji. Nie pamiętam gdzie, ale na pewno tak było. Moze w tych mailach to tylko dyskusja na temat adopcji była?
ale ja ciebie pamiętam... Ty mnie kiedyś od cynicznych buców i gimboateistów wyzywałeś, bo napisałem, że nie podoba mi się na wykopie nazywanie wszystkiego gimboateizmem, nie wierzę
Petru - (...) wygadany

@nie_jem_grzybow: No tak, do tego stopnia, że dał się z łatwością przegadać populiście Kukizowi xD

(...) wykształcony

Ta, a myśli, że było coś takiego jak "sejm głuchy", a przewrót majowy miał miejsce w 1936 roku xD

Ostatnio ten gość dostał nagrodę za wystawienie dziadów w pełnej wersji - 6h i tym samym zrobił więcej dla szerzenia polskiej kultury od wszystkich tych protestujących pod jego teatrem przez całe swoje życie...

Wypowiada się bardzo składnie i rzeczowo jak posłuchałem go przy okazji tej całej afery. Ja tam oszołomem