Jeśli wzruszacie się gestem Marka Zuckerberga warto przypomnieć, że już w Polsce mieliśmy przedsiębiorców, którzy oddali nie 99 procent, ale wszystko innym. To Andrzej Czernecki zmarły w 2012 roku przedsiębiorca, twórca międzynarodowej firmy HTL Strefa. Chorował na limfomę, a lekarze orzekli, że nie zostało mu więcej niż dwa lata życia. Zdecydował, że założy fundację edukacyjną im. prof. Romana Czerneckiego. Patron był ojcem biznesmena, profesorem , który w czasie okupacji ukrywał się na wsi i tam prowadził tajne komplety.
Aby zapewnić fundacji pieniądze Czernecki sprzedał udziały w firmie. To nie wszystko w testamencie Czernecki nakazał sprzedać na aukcji cały swój pozostały majątek. Dom, ulubione Porsche, jacht, dzieła sztuki, meble, fotel, wieże hi-fi , a nawet popielniczkę, lampy i doniczki. pieniądze z aukcji ponownie zasiliły konto fundacji.
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
Aby zapewnić fundacji pieniądze Czernecki sprzedał udziały w firmie. To nie wszystko w testamencie Czernecki nakazał sprzedać na aukcji cały swój pozostały majątek. Dom, ulubione Porsche, jacht, dzieła sztuki, meble, fotel, wieże hi-fi , a nawet popielniczkę, lampy i doniczki. pieniądze z aukcji ponownie zasiliły konto fundacji.
http://natemat.pl/163939,dlaczego-rozdadza-te-45-miliardow-zaledwie-polowa-fortuny-zuckerberga-zakonczy-problem-glodu
@darek-jg: :((