Wpis z mikrobloga

@Dect: przypomniał mi się blog jakiegoś narodowca który uważał że "prawdziwy" facet powinien jeździć jak największym samochodem spalającym jak najwięcej paliwa ponieważ to jest sposób na pokazanie swojego bycia samcem alfa, a rowery to są dosłownie dla pedałów xD
  • Odpowiedz
@Dect: Musiałem najpierw sprawdzić kto to jest ten Warzecha i czy to nie jest jakiś artykuł z początku lat 90, bo maszyna do przemieszczania się z punktu A do B nie specjalnie jest dziś podkreślającym nierówności symbolem pozycji społecznej, za to nierówność pod względem praw fizyki zdecydowanie podkreśla, na niekorzyść tkanek organicznych oczywiście.
  • Odpowiedz
@Dect: Dawno nie czytałem takiego dorabiania ideologii do dosyć technicznego problemu jakim jest posiadanie samochodu w mieście i negatywne skutki z tym związane (zanieczyszczenie powietrza, dezurbanizacja, niszczenie środowiska naturalnego)
  • Odpowiedz
@Dect: Lewaki nienawidzą indywidualny transportu bo znają pojęcia inżynierii i ekonomiki transportu przez co wiedzą, że oparcie transportu wyłącznie na posiadaniu przez każdego Janusza, Grażynkę, Sebę i Dżesikę własnego kaszlaka jest po prostu nieefektywne i drogie.
  • Odpowiedz