Wpis z mikrobloga

Elo Mirki.
Zachciało mi się kupić pieczątkę. Odwalam jakiś szajs by ładnie wyglądało. Przechodzę do płatności.
I tutaj mój problem. Nigdy nie miałem paypal a oni chcieli z tej stronki. Dobra przerzuciło mnie na płatności paypal. Wybrałem opcję rejestracji i przy okazji płatność. W momencie kiedy kliknąłem dalej. Mrygnęła mi stronka i pojawił się komunikat

Przepraszamy, ale nie mogliśmy zrealizować transakcji przy użyciu wybranej > karty: SuperCard x-xxxx. Oto przyczyna: została odrzucona przez wystawcę karty.

Nic, pomyślałem że błąd. Powtórzyłem czynność. Ponownie pojawił się komunikat. Co do licha. Sprawdzam stan konta bankowego. Okazało się ze wyssało mi hajsy dwa razy za to samo.
Fakin dziwne. Zalogowałem się do konta paypal i kliknąłem na katalog "działania" i nie ma żadnej mojej transakcji. Akcja zdarzyła się koło 13.
Mamy 22 i dalej nic się nie wyświetla w katalogu "działania".
Cóż czynić? Czekać do jutra?
#paypal #cowcow
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Creativ21:
Zawsze możesz poprosić bank o chargebacka. Paypal pobiera opłatę weryfikacyjną (każdej nowej karty) przy rejestracji, ale zawsze to była zdaje się 1.22 zł i można je odzyskać wpisując w profilu kod który się pojawił w tytule opłaty w historii transakcji.
  • Odpowiedz
@Creativ21:
Hmm... W sumie jeszcze na podany przy rejestracji adres e-mail powinny przyjść potwierdzenia wpłaty. Ale na pewno na paypal.com się zarejestrowałeś a nie jakimś scamie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Endrius: No rejczel że nie scam. Skąd to wiem? Ponieważ jak klikam w "Rozwiąż problem w Centrum rozstrzygania" a następnie w "zgłoś problem" to pojawiła mi się moja transakcja z dopiskiem "odrzucono" przy kolumnie "status płatności"
  • Odpowiedz
@Endrius: A fak zapomniałem dopisać. CowCow przy moim zamówieniu napisał status "Status: PaymentFailed " Napisałem do nich jaka sytuacja to odpisali mi "(...)and complete your order by clicking on the "Place Order" button." Pewnie chodzi im o "Submit My Order" to klikam i znowu przenosi mi do okienka płatności. Więc taki szit. No chyba że to automat się zgłosił do mnie z wiadomością kontrolnie że nie zapłaciłem czy co.
  • Odpowiedz
@Creativ21: Już tłumaczę. Podczas dodawania karty PayPal blokuje 1$ w celu weryfikacji karty. Blokada na karcie sama zniknie w ciągu 14 dni. Płatność mogła zostać odrzucona, bo Twój bank może nie akceptować transakcji bez kodu CVV/CVC (a taką transakcję wysyła PayPal, jako drugą po weryfikacji karty). Napisz przy okazji jaki to bank. Aby dokonać płatności PP możesz go zasilić przelewem, a potem wykonać płatność bez udziału karty.
  • Odpowiedz
@MichaelT128: Dziwna sytuacja. Mówisz że bank mój nie akceptuje moich płatności CVV/CVC. Ja na Aliexpress tylko takie robię płatności. Już od co najmniej roku. Nie jeden taki zagraniczny nocleg płaciłem. Bank mój to Pekao.
Przyjmijmy że blokuje mi 1$ to czemu mi wyssało aż dwa razy? Wchodząc Peakao24 przy tej transakcji mamy dwa razy ten sam tytuł transakcji (mam na myśli PAYPAL +sporo cyferek+)
  • Odpowiedz
@Creativ21: Nie akceptuje płatności BEZ kodu CVV/CVC. PayPal pierwszą transakcję weryfikacją robi z tym kodem. Następna, właściwa płatność, odbywa się już bez niego. Masz dwa razy pobranego 1$ bo dwa razy próbowałeś dodać kartę.
Nie od dziś wiadomo, że karty z Pekao nie lubią się z PayPalem, więc nie tylko Ty masz ten problem. Możesz kontaktować się z Pekao, ale otrzymasz jedną odpowiedź: ze względów bezpieczeństwa nie akceptujemy takich transakcji.
  • Odpowiedz