Wpis z mikrobloga

Gary Neville managerem Valencii do końca sezonu 2015/16. Swoją drogą, mały policzek dla drugiego Neville'a, który jest tam asystentem, że to brat dostał posadę. Ale najgorsze w tym wszystkim jest to, że ucierpi Monday Night Football - z samym Carragherem to już nie będzie to samo ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Oficjalny komunikat klubu

#valencia #laliga #pilkanozna i trochę #united #premierleague
RonSwanson - Gary Neville managerem Valencii do końca sezonu 2015/16. Swoją drogą, ma...

źródło: comment_JipZtIdpcsA0WKTDW69WXckBqZFfvt1f.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@instinCtoriginal: (skrót myślowy) w porównaniu z ligą angielską. Tam rzucał koszulką Liverpoolu i nikt nie robił afery. Powodzenia z rzucaniem koszulkami innych klubów w Hiszpanii :) Oni są tam walnięci na punkcie piłki
  • Odpowiedz
@Kamill: Znowu drugi. Całe życie ciągle drugi. Nawet jak gdzieś pierwszy byłem, czułem się jak drugi, k---a. W życiu wiecznym także drugi?
~Phil Neville
  • Odpowiedz
@Kamill: Jasne, dwa różne programy i skierowane do trochę innej grupy odbiorców. Sam Lineker się kiedyś wypowiadał na temat formatu MotD i właśnie szczegółowości analiz. Ale rzecz w tym, że Neville był lekko mówiąc przeciętny i wykładał się na analizach czy wygłaszaniu opinii mało odkrywczych nawet dla Januszy. Ale może się wyrobi jako trener, ma czas.
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal: klubu należąc do Uefy zobowiązują się przestrzegać przepisów odpowiednich. Jak chcą mieć swojego trenera bez odpowiednich zezwoleń, to zawsze mogą odejść i robić co chcą. Mój klub, moje pieniądze, więc odchodzę od Uefa, nie mam nikogo nad głową i wtedy robię co chcę. Ale to się nikomu nie opłaca, więc kluby zgadzają się na to. I tak ogólnie, to jest to bardzo dobra zasada.
  • Odpowiedz
@arko123: uefa... teraz wszystko jasne. Nie bralem tego pod uwage. Czy to dobre? Hmm... jakby ktos robil inby i przekraczal uprawienia w regulaminie to mozna by ich po prostu wyrzucic z rozgrywek. Czemu twoim zdaniem to jest dobre?
  • Odpowiedz
@instinCtoriginal: wg mnie ogranicza to przed przeciętnością. Teraz też jest sporo słabych trenerów, ale bez tego było by jeszcze gorzej. No i też utrudnia robienie wałków. Prezes klubu chce, żeby jego klub przegrał kilka meczy z jakiegoś tam powodu, to łatwiej będzie mu to zrobić mając podstawionego swojego człowieka, niż szukać trenera z liciencją, który się na to zgodzi.
  • Odpowiedz
@arko123: czemu trener ktory nauczy sie przepisow ma byc o niebo lepszy od trenera ktory nie ma tej licencji?
A podstawiony czlowiek tez moze zrobic ta licencje. Ile trwa caly proces robienia tego?
  • Odpowiedz