Zaczynam obserwować coraz większy ból d--y lewactwa o tą markę. Argumenty przeciw są bardzo zabawne:
Hurr drogie, robią biznes na Polakach, to jacy z nich patrioci
Nie życzę tego, żeby jakiś seba nosił orzełka na koszulce i chodził w manifestacjach oczerniając ludzi
Hehe debile noszo i nie rozumiejo co to patriotyzm
Za to #neuropa rozumie doskonale, chodząc na parady równości, oglądając TVN i nosząc koszulki z Che. Tych ludzi najwyraźniej bardzo boli to, że ktoś wpadł na pomysł, żeby zrobić biznes bez dotacji, że mu to wyszło i że do tego jeszcze edukuje patriotycznie młodzież. Ja sam w tych rzeczach nie chodzę, bo wolę bardziej elegancko się ubrać, ale chyba sobie kupię taką jedną koszulkę tylko dla bólu d--y #lewactwo . W stanach jakoś nie mają problemu z tym, że flaga amerykańska jest częścią pop-kultury. Z resztą co się mamy oglądać na inne kraje, niech żyje Polska!
No co wy nie noście tych koszulek z tymi żołnierzami wyklętymi, bo ktoś sobie jeszcze przypomni nie daj boże o moim dziadku który ich sądził.
@Usurper: To nie chodzi o to czy to robisz, tylko o to czy popierasz (albo nie wyrażasz sprzeciwu). Chodzi o konsekwencję. Jak krytykujesz sebków w koszulkach RiB to tak samo powinieneś krytykować typów w koszulkach z Che.
@Tilannon: Jednakowo koszuli Che i #redisbad uważam za totalnie śmieszne i beznadziejne. Ale jak ktoś chce nosić to spoko - to wolny kraj, ale rezerwuję sobie prawo do śmiania się nich.
@Kampala: A co ja list oficjalny piszę? Używamy tu mowy potocznej, gdzie forma z "tą" jest dopuszczalna. Nie jest to na-pewno błąd ortograficzny, więc czepialstwo jest złośliwe. Język ewoluuje i ja jestem zwolennikiem uproszczonej formy.
@Kampala: Nie ma takiej litery w polskim alfabecie. Powiedzmy, że domyślam się, że chodziło o "ą". Upraszcza to, że nie trzeba zastanawiać w jakim przypadku jest rzeczownik i zawszę masz "ą", a nigdy "ę".
@Tilannon: kwestia wprawy. Pisz sobie jak chcesz, na siłę Cię nie nawrócę. Po prostu boli mnie taka bylejakość i brak szacunku do języka. Myślałem, że to była z Twojej strony zwykła pomyłka.
@Kampala: No ok są ludzie, którzy język traktują jako jeszcze jedną formę sztuki. Akurat w języku polskim mają pole do popisu. W tym rzecz, że nie każdy ma do tego talent. Mi np. opanowanie ortografii sprawiło duży problem i te wszystkie zawiłości językowe przysparzają mnie o ból głowy. Dla mnie im prościej tym lepiej bo nie muszę się zastanawiać nad obsługą narzędzia jakim jest język. Logicznym jest, że im narzędzie
Zaczynam obserwować coraz większy ból d--y lewactwa o tą markę. Argumenty przeciw są bardzo zabawne:
Za to #neuropa rozumie doskonale, chodząc na parady równości, oglądając TVN i nosząc koszulki z Che. Tych ludzi najwyraźniej bardzo boli to, że ktoś wpadł na pomysł, żeby zrobić biznes bez dotacji, że mu to wyszło i że do tego jeszcze edukuje patriotycznie młodzież. Ja sam w tych rzeczach nie chodzę, bo wolę bardziej elegancko się ubrać, ale chyba sobie kupię taką jedną koszulkę tylko dla bólu d--y #lewactwo . W stanach jakoś nie mają problemu z tym, że flaga amerykańska jest częścią pop-kultury. Z resztą co się mamy oglądać na inne kraje, niech żyje Polska!
@Tilannon: Nigdy nie byłem na paradzie równości, nie mam telewizora i nie mam też koszulki z Che. Co teras?
@Tilannon: tę markę.
@Kampala: Nie ma takiej litery w polskim alfabecie. Powiedzmy, że domyślam się, że chodziło o "ą". Upraszcza to, że nie trzeba zastanawiać w jakim przypadku jest rzeczownik i zawszę masz "ą", a nigdy "ę".