Mirki powiedzcie mi jak u Was w domu wygląda prawilna mizeria? Toczę o to spór z niebieskim od 2 lat. Otóż- czy trzecie te ogórasy w drobny mak zalewacie octem i słodką śmietaną czy kroicie w plasterki i zalewacie kwaśną śmietaną doprawiajac tylko pieprzem i solą? #gotowanie #gotujzwykopem #pytanie #mizeria
@ifiruledtheworld: ty, może tak to właśnie wyglądało- 'o kurdełe, kupiłem złą śmietane, nigdy nie wiem która to ta słodka, cała mizeria w #!$%@?!co tera? A chui, doleje octu dla równowagi i powiem że u nas w domu się tak je!' :D
@Krankola Ogórki pokrojone w plasterki, sól, pieprz, sok z cytryny lub limonki i śmietana 18% / gesty jogurt typu greckiego. Jedyna prawiła mizeria. Żadnych słodkich wariantów .
@Krankola: ogóry, jogurt, sól, pieprz i koperek, to jest mizeria :D niestety miałam kiedyś okazję spróbować takiej, co była doprawiona jeszcze octem i cukrem (wtf) i nie polecam :(
@Krankola: grubo pokrojone ogorasy (zadne oblesne flakowate cienkie plasterki), smietana 18%, sol, pieprz. prawilnie. inna nie wersja nie wchodzi w gre
@Krankola: Dla ciebie to coś niewyobrażalnego, ale tak się robi w mojej rodzinie od dawna. Nie ma więc w tym nic dziwnego. W całej Polsce je się podobne potrawy, różniące się szczegółami. Nie ma co się kłócić. ( ͡°͜ʖ͡°)
Toczę o to spór z niebieskim od 2 lat.
Otóż- czy trzecie te ogórasy w drobny mak zalewacie octem i słodką śmietaną czy kroicie w plasterki i zalewacie kwaśną śmietaną doprawiajac tylko pieprzem i solą?
#gotowanie
#gotujzwykopem
#pytanie
#mizeria
:D
@Krankola:
@radosss: Fakt jest taki, ze na Kaszubach dodaje sie zarowno cukru, octu jak i soli. Co nie zmienia faktu, ze jest to obrzydliwe
@Marbarella: Ja też, w Grecji. To się nazywa tzatziki (pic rel) ale na pewno nie jest to mizeria.
@Krankola: a skąd jest Twój niebieski? U mnie w rodzinie (Kraków) też nigdy nie robiło się takiej mdłej mizerii, zawsze była odrobinka octu.