Wpis z mikrobloga

Mirki powiedzcie mi jak u Was w domu wygląda prawilna mizeria?
Toczę o to spór z niebieskim od 2 lat.
Otóż- czy trzecie te ogórasy w drobny mak zalewacie octem i słodką śmietaną czy kroicie w plasterki i zalewacie kwaśną śmietaną doprawiajac tylko pieprzem i solą?
#gotowanie
#gotujzwykopem
#pytanie
#mizeria
  • 98
  • Odpowiedz
@felixa: Kilka razy mi się tam zdarzyło być i faktycznie momentami specyficzne miejsce :P
Nie jest przynajmniej tak monotonnie z krajobrazem jak w moich rodzinnych stronach.
  • Odpowiedz
@Krankola: Jemy dwa rodzaje mizerii, najczęściej krojone ogóry, śmietana, sól pieprz, ale latem czasami robimy cieniutko pokrojone, śmietana słodka, cukier(!) i dużo pieprzu, ale najczęściej na słono.
  • Odpowiedz
@Krankola: tak szukam po komentarzach czy ktoś dodaje cukru i nic... chyba moja rodzina jest tylko taka dziwna, że dodajemy cukier do mizery. Ogórek na małych oczkach starty, pieprz, sól, śmietana.
  • Odpowiedz
@Krankola: o zesz #!$%@?, jestesmy z zona z jednego miasta ale w naszych domach rodzinnych przyrządza sie zupełnie inaczej:
U mnie - w plastry raczej grubsze, śmietana 18% sól i pieprz
U zony - starte w #!$%@?, do tego jakas rzadka smietana, chyba jakies mleko czy cos, cukier i sok z cytryny. Jak jestem u teściów to grzecznie odmawiam bo mi sie #!$%@? cofa :D
  • Odpowiedz