Aktywne Wpisy

Vladimis +223
K---a jak żyć w tym kraju.
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto

14latnawykopie +17
Właśnie powiedziałem dziewczynie, że idę do kolegów, a ona się wypieła i pyta czy na pewno. No i zostałem ( ͡º ͜ʖ͡º) #zwiazki #rozowepaski
źródło: temp_file8738908286698897275
Pobierz

Jak z projektem dołączać pliki od #qt żeby kumpel też sobie mógł skompilować, a ja nie znam jego ścieżki do #qt.
Małym utrudnieniem jest fakt że korzystam z #scons
źródło: comment_DefrBr5WEUnS3QRqbu6MDk52Nhjd8Ybk.jpg
PobierzCzy scons pozwala na podanie argumentów przy konfiguracji jak np. cmake? Jeśli tak, to wtedy niech kolega zdefiniuje ścieżkę do Qt przy konfiguracji builda i użyjesz tego do znalezienia bibliotek i plików nagłówkowych.
A jeśli jest to projekt oparty tylko na Qt, to możesz olać scons i stworzyć plik projektu *.pro, zdefiniować tam wszystko i
@wolodia: Jak wyżej, scons w wymaganiach. W sumie to pozwala wyszukiwać ale też chyba tylko częściowo, muszę to jeszcze doczytać :)
https://bitbucket.org/dirkbaechle/scons_qt5
Skorzystałem z tego i działa, jeszcze tylko muszę ogarnąć to wyszukiwanie ścieżki a nie ustawianie jakiejś i będzie miodzio.
@bykubyk: qmake jedynie generuje makefile ;-D
@lionbest: Możesz przybliżyć temat? Co potrafi zrobić scons czego nie potrafi cmake albo autotools? Pracowałem z kilkoma dużymi projektami naukowymi, które łączą bardzo wiele różnych bibliotek i frameworków, opcji konfiguracyjnych jest od groma i wszystkie pracowały właśnie na cmake.
Czy też zmieni?
A sam scons nawet nie jest taki zły, może warto się go nauczyć.
Skrypty budujące zazwyczaj są na
@lionbest: Właśnie to dziś wyczytałem :) i chyba zostanę przy scons. Najwyżej będzie sprawdzał wszystkie te miejsca i już :)
Trafiłeś :) Chociaż studiuje to trochę za dużo powiedziane :D
Ale w sumie nie musiałeś pytać :P