Wpis z mikrobloga

Czy ktoś w ogóle czyta, sprawdza to co publikuję w kolejnych odcinkach "Wpadło mi w ucho..."? Z każdym odcinkiem widzę garstkę stałych i wiernych osób, która coś skomentuje, a co z resztą? Ponad 240 osób subskrybuje tag, który utworzyłem specjalnie na potrzeby tego słuchowiska. Tworząc je, miałem też nadzieję na jakieś dyskusję o publikowanych artystach, a tu bieda. Garstka wiernych fanów coś pisze.

Słuchacie w ogóle tych artystów? Czy może błędnie interpretujecie cel tego słuchowiska - i czekacie tylko na coś, co jest Wam znane? Tworzę to słuchowisko dla wszystkich poszukiwaczy nowych brzmień, nowych gatunków i artystów. A chyba większość sprawdza tylko tych artystów, którzy gatunkowo pokrywają się z tym czego słuchają - zamiast posłuchać czegoś nowego.

Zachęcam więc do jakiś dyskusji pod kolejnymi publikacjami, albo chociaż do skomentowania czy znacie danego artystę, czy wpadł Wam w ucho. A wiernym czytelnikom/słuchaczom dziękuję, że napędzają mnie do dalszego publikowania swoim komentowaniem i dyskutowaniem.

A może znajdzie się ktoś, kto dzięki "Wpadło mi w ucho..." odkrył coś nowego? Nowe brzmienie? Artystę?

PS. Przypominam też, że dla tych którzy nie zaglądają regularnie na Wykop, jest wersja słuchowiska, którą publikuję na Facebooku. Z przyczyn oczywistych odcinki są nieco opóźnione względem Wykopowych, ale powoli nadrabiam z materiałem. Może z tego portalu korzystacie częściej i tam wolicie dyskutować? Poza tym FB daje Wam też wygodny dostęp w formie mobilnej.

#wpadlomiwucho

#muzyka
Emtebe - Czy ktoś w ogóle czyta, sprawdza to co publikuję w kolejnych odcinkach "Wpad...

źródło: comment_sSQwvHaq4LWIzz9jgyj3KcPe0HzfIEgs.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Emtebe: ja się przyznam szczerze, że odkąd zasubowałem znalazłem dziewczynę, więc to nie są żarty, nie mam czasu na bieżąco przeglądać, ale kiedyś przysiądę i dokładniej poogarniam co wrzucasz :)
  • Odpowiedz
Śledzę, ale z braku czasu czasami nawet nie mam kiedy zapoznać się z nowymi artystami... A szkoda... Choć może po prostu wygodnie się tłumaczyć "brakiem czasu"?...
  • Odpowiedz
@Emtebe: Co ja poradzę że na palcach jednej ręki mogę policzyć to czego nie znałam? Czasem nie chce mi się pisać, że fajne, bo... po prostu mi się nie chce. Nie wymagaj od ludzi, że za każdym razem będą Ci pisać "o stary, super, jesteś muzycznym bogiem i moja inspiracją". Po prostu nie zawsze jest na to czas i ochota.
  • Odpowiedz
@Emtebe: Powiem szczerze że słucham raz na kilka odcinków bo nie bardzo mam głowę do czytania tekstu który załączasz.

Fajnie byłoby gdyby wszyskie utwory z danego odcinka były dostępne pod 1 kliknięciem. np. ja jestem fanatykiem playlist youtube i mam ich całą masę. Może rób coś takiego? Np. playlista Wpadlomiwucho77_Wykonawca, a na niej 5 kawałków opisanych + 5 bonusowych? Tylko może się okazać że będzie 1 użytkownik: ja. ;)

A
  • Odpowiedz
Regularnie, część muzyki znałem a skoro wynajdujesz takie perełki jak Xploding Plastix czy Mum postanowiłem śledzić. Eluvium mistrzostwo, uwielbiam ambienty, ogólnie większości warto posłuchać. Polecam sprawdzić wytwórni Pussyfoot Records, ogólnie mogę podesłać kilka ciekawostek gdyby któregoś dnia coś w ucho nie wpadło :)
  • Odpowiedz