Aktywne Wpisy

Trabancik +14
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
źródło: IMG_3781 2
Pobierz
josb515 +201
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
źródło: KakaoTalk_20240706_123509139
Pobierz

http://mobile.nytimes.com/aponline/2015/11/20/world/europe/ap-eu-portugal-gay-rights.html?partner=IFTTT&_r=1&referer=
Portugalia ma małżeństwa jednopłciowe od 2010 roku i adopcję wewnętrzną od 2013 r.
#neuropa #4konserwy #lgbt #homoseksualizm #rodzina #polityka #emigracja
źródło: comment_rKjBvlaWfceQbhIurGvLBT6XuH3sOF7k.jpg
PobierzWśród naukowców istnieje konsensus, że dzieci wychowywane przez pary jednopłciowe rozwijają się tak samo dobrze jak dzieci par heteroseksualnych. Do grona organizacji naukowych, które oświadczyły, że dzieci wychowywane przez nieheteroseksualnych rodziców rozwijają się prawidłowo, należą: Światowe Towarzystwo Zdrowia Seksualnego, Europejskie Towarzystwo Reprodukcji Człowieka i Embriologii, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne, Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne, Amerykańskie Towarzystwo Terapii Małżeńskiej i Rodzinnej, Amerykańskie Towarzystwo Socjologiczne,
Chciałbym także poruszyć bardzo ciekawy aspekt związany z legalizacją małżeństw homoseksualnych oraz możliwości adopcji dzieci przez to "małżeństwo". Związek taki jest idealnym narzędziem dla pedofili, którzy tworząc coś na kształt spółki, minimalizują możliwość "wpadki" i odsiadki. Czy nie najczęstrzą przyczyną niepowodzeń w