Wpis z mikrobloga

Parlament Portugalii przyjął prawo pozwalające parom jednopłciowym adoptować dzieci i lesbijkom na in vitro.

http://mobile.nytimes.com/aponline/2015/11/20/world/europe/ap-eu-portugal-gay-rights.html?partner=IFTTT&_r=1&referer=

Portugalia ma małżeństwa jednopłciowe od 2010 roku i adopcję wewnętrzną od 2013 r.

#neuropa #4konserwy #lgbt #homoseksualizm #rodzina #polityka #emigracja
G.....M - Parlament Portugalii przyjął prawo pozwalające parom jednopłciowym adoptowa...

źródło: comment_rKjBvlaWfceQbhIurGvLBT6XuH3sOF7k.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@GangrenaM: Dobrze że ten temat wypłynał, bo zastanawiałem się ostatnio jak dzieci rodziców tej samej płci będą ich wołać? Pytam ze względów praktycznych, bo z jednej strony wołanie 'tato' będzie mylące, bo nie wiadomo o którego ojca chodzi, a z drugiej wolanie po imieniu jest trochę dziwne w stosunku do rodzica.
  • Odpowiedz
@artpop: Ok, ale to angielski - w polskim jest trochę gorzej, nie widzę synonimu dla słów 'tata' i 'mama', które miałyby taką samą wagę. Teoretycznie dla ojca mozna naciągnąć 'papo', ale dla matki już raczej nic więcej nie ma.
  • Odpowiedz
@GangrenaM: Już mi szkoda tych dzieci. Nawet nie wiecie jak bardzo je krzywdzicie w imię swoich egoistycznych pragnień. Nie obchodzi was dobro dziecka. Nie obchodzi was to co przez was przeżyje w szkole. Że będzie brakować mu mamy/taty. Przeczytajcie list Jeana-Dominique'a Bunela o tym jak był wychowywany przez dwie lesbijki i dlaczego ma im to wychowanie za złe. Traktują je jak zabawki, bo gdy Holandii związek homo trwa średnio 1,5
  • Odpowiedz
@classicalover: Omg, ile bzdur i konserwatywnej propagandy w jednym komentarzu.

Wśród naukowców istnieje konsensus, że dzieci wychowywane przez pary jednopłciowe rozwijają się tak samo dobrze jak dzieci par heteroseksualnych. Do grona organizacji naukowych, które oświadczyły, że dzieci wychowywane przez nieheteroseksualnych rodziców rozwijają się prawidłowo, należą: Światowe Towarzystwo Zdrowia Seksualnego, Europejskie Towarzystwo Reprodukcji Człowieka i Embriologii, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne, Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne, Amerykańskie Towarzystwo Terapii Małżeńskiej i Rodzinnej, Amerykańskie Towarzystwo Socjologiczne,
  • Odpowiedz
@artpop: Bardzo miło, że wysłałeś mi ogromną listę organizacji, które zaprzeczają badaniom, które zamieściłem powyżej. Proszę, abyś udowodnił mi błędność mojej tezy, a nie używał argumentum ad verecundiam.

Chciałbym także poruszyć bardzo ciekawy aspekt związany z legalizacją małżeństw homoseksualnych oraz możliwości adopcji dzieci przez to "małżeństwo". Związek taki jest idealnym narzędziem dla pedofili, którzy tworząc coś na kształt spółki, minimalizują możliwość "wpadki" i odsiadki. Czy nie najczęstrzą przyczyną niepowodzeń w
  • Odpowiedz