Wpis z mikrobloga

Jakich maści używacie do świeżych #tatuaze ?? Mi gościu polecił Bepanthen, tylko zastanawiam się czy dobrze robię, bo już nie pamiętam jak on to mówił...po posmarowaniu trzeba obserwować tatuaż czy nie "wypuszcza soków", tylko że jest to trudne bo to tłusta maść...co robie nie tak?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hejtel: Bepanthen. jak tatuaż zacznie puszczać, to zauważysz, zapewniam ;) jak robiłeś dziś, to jutro rano będziesz miał maziaję z tuszem zamiast maści pod folią.
  • Odpowiedz
  • 0
Zwykły balsam intensive care. Najważniejsze nawilżać. Ewentualnie cieniutko wazeliną aby złagodzić dyskomfort ocierającej się odzieży.
  • Odpowiedz
@SScherzo: ogólnie, to dziwne bo nic mnie nie boli/nie swędzi...jak przemywałem go wodą z szarym mydłem, to myślałem że będę srał z bólu, atu nic, całkiem przyjemne uczucie, nakładanie maści to samo..chyba się fajnie przyjął :)
Przez te pierwsze dni cały czas popylać z folią? Czy ja np. teraz nic nie robię siedzę przed kompem, to lepiej nic sobie oddycha?
  • Odpowiedz
@Hejtel: ale kiedy było robione? dziś?

ja noszę 3 dni folię, w domu można trochę odpuścić, ale musi być ciągle nasmarowane i maść nie może być wchłonięta całkowicie. chodzi o to, żeby nie powstały żadne strupy.

@RoBee: wazelina jest zbyt tłusta i zbyt ciężka na świeże rany.
  • Odpowiedz
@Hejtel: na noc załóż folię, żeby nie obetrzeć i nie ubrudzić tatuażu i nie upaćkać sokami z tatuażu pościeli ;P
Ostatni tatuaż, jak zobaczyłem z rana na rękę, to wyglądało jakby cały wypłynął razem z krwią, więc się nie przestrasz xD
btw pochwaliłbyś się co wydziarałeś ;)
  • Odpowiedz
@Hejtel: alantan dermoline z witamina f zielony. A najlepiej zadzwoń to artysty jak masz jakiekolwiek watpliwości chętnie pomóże.
  • Odpowiedz
@Hejtel: easytatto i folia przez 3 dni ze zmiana w ciągu dnia gdzieś co 4 godziny, a potem przez łącze 2 tyg smaruje tym kremem a potem to już tylko jakiś dobry krem nawilżający. Testowałem oba i bepanthen przy easytatto wymieka. Easytatto świetnie się wchłania bez zapachu i nie zostawia tłustych plam. Cena w moim studiu 35 zł za duże opakowanie wiec niema tragedii ;p
  • Odpowiedz
Bepanthen jest spoko, też używałem. Nic nie musisz obserwować, poczujesz pod folią. Ja polecam pierwsze 3-4 dni nosić folię, jakby nie było to jest rana i lepiej tego nie zanieczyscic. Pilnuj żeby nie zapocić dziaby, a jak poczujesz że się spociles to idź przemyć, najlepiej zwykłym szarym mydłem, maść i tyle.
  • Odpowiedz
@SScherzo: @Dare: @RoBee: @ZaczynamOdNowa: @Gluszek92: @Evil_Mike: hmmm, po 24h uważam że goi się wyśmienicie, tylko z tym ze wczoraj sobie wziąłem dzień na żądanie, a dziś już muszę iść do roboty na nocną zmianę, pracuję fizycznie, może nie tyram jak wół, ale ja mam tak ze lubię się pocić jak jest trochę bardziej gorąco :p I co ja mam w
  • Odpowiedz
Weź do pracy folie, mydło, maść i zmieniaj opatrunek w razie potrzeby. Jak zapocisz dziare możesz narobić sobie odparzen, kolor Ci wypadnie i będzie to brzydko wyglądało.
  • Odpowiedz