Wpis z mikrobloga

czy ktoś z #wroclaw może mnie oświecić w temacie spółek miasta, a zwlaszcza spółki araw?
Bo czegoś tu nie rozumiem. Jakaś spółka araw robi dla miasta nowy miejski serwis www, pomijam że nie ma przetargu na www.
Nikt nie potrafi mi odpowiezieć po co powstała nowa strona, skoro "stara" miała raptem 2 lata...

Ale tak - oni (araw) też zarządzają miejską stroną, wpuszczają na nią reklamy komercyjne - to już jest dla mnie niezrozumiałe i w sumie szokujące - na żadnej miejskiej stronie tego nie widzialam.
Część artykułów jest o wyposażeniu wnętrz... o co cho?
pod spółkę podczepiają się jakieś firmy krzaki z nieistniejącymi stronami www, które zapewne dostają kasę za "konsalting" - w stylu klaster kreatywny :D WTF? Ktoś coś? Może jakiś #csiwykop ?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@margitsziget: WNIOSEK O UDOSTĘPNIENIE INFORMACJI PUBLICZNEJ
Na podstawie art. 2 ust. 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej z dnia 6 września 2001 r.
(Dz. U. Nr 112, poz. 1198) zwracam się z prośbą o udostępnienie informacji w następującym
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: tak, wtedy o ile pamiętam rzecznik miasta, Czuma dostał sobie w zarządzanie www i zrobił z tego portal komercyjny. Ale kurde, wchodzę na berlin, paryż, amsterdam i nie ma takich cyrków. Miejska strona to miejska strona, a nie medialna tuba. Ale od tygodnia jest właśnie kolejna nowa strona. Wyslałam pytania mailem o nowy sajt - po co, co, jak i za ile. I do tej pory nie dostałam odpowiedzi.
  • Odpowiedz
Wystąp do ARAW o rejestr umów od powstania do dzisiaj. Muszą udostępnić.

@TenebrosuS: udostępnią, tylko 90% informacji będzie ukryte. W ogóle nie do wiary, że ktoś się tym interesuje w tym mieście. Ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę.
  • Odpowiedz