Wpis z mikrobloga

Uznałam, że czas spróbować soczewek kontaktowych innej firmy. No i zmieniłam Dailies na Acuvue Moist. Takie zachwalane w Internetach, wszędzie reklamowane. Szmery-bajer, a to się okazało, że to jakieś gufno jest.

Zakładałam je pół godziny zamiast 5 sekund, wywijają się na palcu, zwijają na pół, zamiast przylgnąć do oka, to zostają na palcu, po wyjęciu z opakowania, to potrafią się nawet na cztery złożyć. A jak przypadkiem potarłam oczy, to mi się jakoś dziwnie zawinęła pod powieką. Straszna sprawa, no.

To normalne? Muszę się nauczyć z nimi obchodzić czy nam trefne opakowanie? Ja wiem, że to soczewki miękkie, ale kurde, nie chcą w ogóle współpracować.

Jeżeli nie te, to soczewki jakiej firmy są godne polecenia?

Pomuszcie początkującemu. ʕʔ

#soczewki #okulary #oczyboners #acuvue #optyka #wzrok
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kurczę ludzie, naprawdę nie zdajecie sobie sprawy z tego jak możecie sobie zaszkodzić dobierając sobie samemu ,,tak o" soczewki. Nie wiecie czy jest za ciasna albo za luźna bo po prostu czasem tego nie czuć. Każde oko jest inne i będzie wymagało trochę innych parametrów. Dla osób które długo juz noszą soczewki polecam soczewki twarde - fakt są drogie ale starczają na wiele lat, są też zdrowsze dla naszego oka. Pamiętajcie wzrok
  • Odpowiedz