Wpis z mikrobloga

@lapko: Już trochę pisałam pod poprzednim wpisem, ale może postaram się swoje wrażenia przekuć na rady. :)
- bardziej różnorodna trawa, można używać więcej "trawowych" pędzli żeby było mniej jednostajnie
- obiekty na dalszych planach, z lwem łącznie mogły by być trochę jaśniejsze. Używasz co prawda tego zabiegu, ale mimo to obiekty się zbyt wyróżniają, np. drzewo z lewej
- na niebie się nic nie dzieje :P Możnaby dodać tam
  • Odpowiedz
@lapko: Wszystko w miarę spoko, zgadzam się z komentarzem wyżej, kolory są zbyt jednolite, brakuje np. gdzieniegdzie przebłysków jakiegoś kontrastowego koloru żeby to miało więcej życia. I o ile cały obrazek prezentuje się całkiem całkiem, to ten lew jak dla mnie strasznie psuje efekt. Jest źle narysowany, anatomia, światło, kolor, perspektywa, wszystkie te elementy są niedopracowane. Ja bym go albo wywaliła albo narysowała od nowa.
  • Odpowiedz
@lapko: zauwazylam ze cieniujesz po prostu ciemniejszym kolorem, probowales moze cieniowac ciemniejszym i chlodniejszym? Tak dziala cieple swiatlo, daje iluzje zimnych cieni (np goracy do czerwonosci zachod slonca i prawie ze granatowe zimne cienie)
  • Odpowiedz
@lapko: Po mojemu wszystko gra, ale tego brusha do trawy to najlepiej wywalić w ogóle z palety ( ͡° ʖ̯ ͡°) no i też trochę to o czym wyżej mówi @DoubleD , temperatura światła i cienia mogłaby się pojawić :)
  • Odpowiedz
@lapko: Myślałem że użyłeś tego pędzla co jest w domyślnej palecie PSa :) no nic, to w takim razie po prostu trawa mi w tym obrazku troche nie siedzi, ale ogółem jest ekstra :) ja mam problem z anatomią zwierzaków troche, także za to szacuneczek :)
  • Odpowiedz