Wpis z mikrobloga

1. Bądź mno, chciej wrócić do domu
2. Idź na dworzec, kup bilecik, bez pośpiechu
3. Zauważ dziewczynę, która nie może dogadać się przy kasie, bo pani nie zna angielskiego
4. Can I help You?
5. (Twój angielski nie jest za mocny)
6. Zdobądź atencję, pomoc tak motzno wow, wyciągnij potrzebne info od Grażyn w kasach biletowych
7. Thank You so much
8. Czuje dobrze człowiek, angielski zdany na 5
9. Morda pocieszona

#lodz #czujedobrzeczlowiek #pociagi #angielskinazywo #wapniakmordotymoja
  • 24
@WapniakZJury: 3 lata temu na dworcu śródmieście w Warszawie widziałem kobitkę ok. 40-45 lat która błąka się po ludziach z karteczką i prosi o pomoc. Widzę, że niby jej pomagają ale bardziej zbywają bo po prostu pokazują jej żeby poszła do kasy KM. W kasie KM baba tylko gada "to nie tu". Podbiłem, zagadałem, okazało się, że przyjechała na jakąś międzynarodową konferencję ekonomiczną z Austrii jako jakaś redaktorka czy tam dziennikarka.
@qusqui21: jedyne co bym powiedział "he was soviet agent". Nie było sensu bo mój angielski nie jest na tyle dobry aby rozwinąć dokładnie tę kwestię i opowiedzieć co i jak. A nie chciałem rzucać takich pustych stwierdzeń więc to ominąłem ;)
Edit- kolejną rzeczą jest to, że nie było czasu bo dojeżdżaliśmy do jej stacji docelowej ;) Gdyby było więcej czasu to może bym coś wydukał naokoło.