Wpis z mikrobloga

https://www.reddit.com/r/Games/comments/3r4lis/spoilers_new_information_about_fallout_4_xpost/
Dużo informacji o F4. Z ciekawszych:
- bronie się nie niszczą
- power armor będzie wymagał fusion core do działania, jeden ze skilli w INT zwiększa ich pojemność oraz zwiększa obrażenia z nowego typu obrażeń- promieniowania. Power armor daje redukcję obrażeń i zwiększa udźwig ale bardzo spowalnia postać.
- kilka ciekawych nowych perków, nie chce mi się wszystkich wymieniać. Wszystkie można zobaczyć na plakacie który ktoś dzisiaj wrzucał.
- nie ma hardcore mode :(
- Za perswazję odpowiada CHA, zamiast procentowej szansy przy testach na perswazję opcje dialogowe będą miały różne kolory w zależności od szansy powodzenia-czerwony, pomarańczowy itd. Nie można wracać do poprzednich opcji po dokonaniu wyboru tak jak było w New Vegas.
#fallout #gry
  • 14
@Kazak77: Bronie się nie niszczą? CO KUR. Uwielbiałem to w trójce i NV. Musiałem dbać o broń, nie strzelać jak #!$%@? w każde miejsce, szukać innych modeli do naprawy, używać vatsa. Mam nadzieję, że chociaż z amunicją będzie krucho czy coś.
@Wiedmolol: @Feuforce: Z tego co wyczytałem na reddicie w komentarzach to skill-checki też przebudowali, zamiast wymaganego skilla będzie procentowa szansa na sukces. Jestem pewien że nikt nie będzie zapisywał i wczytywał gry po kilkadziesiąt razy aż się uda...
- power armor będzie wymagał fusion core do działania, jeden ze skilli w INT zwiększa ich pojemność

@Kazak77: wait, what? Przecież oryginalny pancerz wspomagany typu T-51b miał wbudowany mikro (hehehe) reaktor z zapasem paliwa na 100 lat.
@Kazak77: Nienawidzę tych procentowych szans. Serio. Tak jak @Wiedmolol: prawi. Postawić próg jaki jest potrzebny i tyle. A to czy ludzie będą wczytywać lub nie będzie zależeć głównie od tego ile takie wczytanie poprzedniego zapisu potrwa. Ja tak kiedyś z jakimś zamkiem próbowałem jak miałem ostatni wytrych (i to, że nienawidzę tej minigierki z otwieraniem zamków, więc waliłem to wyważenie zamka czy jak to się nazywało które miało procentową szansę).
@Feuforce: W późniejszych etapach gry, cały czas miało się naprawioną broń. Zapomniałem nazwy tego perka który dawał możliwość naprawy za pomocą innych broni. Dla mnie trochę na + że usunęli naprawę.
@Herflik: Ale starszy T-45 był zasilany ogniwami paliwowymi, badania nad małymi ogniwami sprawiły że opracowano fusion core (przynajmniej taka informacja pojawia się w dwójce, kiedy dajemy samochód do naprawy że mechanik zamieni nam zasilanie z rdzeni i ogniwa paliwowe) a T-51 to już wspomniany reaktor. Power Armor z czwórki po prostu zapełnia lukę w rozwoju pancerzy i technologii jądrowych w Falloucie
@Kazak77: Nie ma dwóch rzeczy jakie bardzo lubiłem w NV. Hardcore mode oraz typy i tworzenie amunicji. O ile coś na wzór hardcore mode prędzej czy później wprowadzi modyfikacja jakaś o tyle z amunicją i systemem jej tworzenia może być trudniej. A szkoda.
@Rampampam: Ale to w późniejszych, gdy twoja postać się rozwinęła, czujesz że możesz skopać dupę każdemu, bo chciało ci się te poboczne questy kończyć, mordować wszystko co było wrogo nastawione i dawało expa. Uwielbiam to uczucie na początku gry, gdy jest odwrotnie. Wszystko może skopać twoją dupę, amunicji brakuje, kasy jest mało. Radzisz sobie z tym z pewnymi trudnościami (zawsze trochę wyższy poziom trudności niż standardowy do tego typu gier to