Wpis z mikrobloga

Do grania w full hd 144hz w ultra mega detalach i AAx8 nada się i5 6600 + GTX980 TI?

Czy lepiej i5 6600K brać, mimo że z doświadczenia wiem, że nie przepadam za OC?
Albo, czy GTX970 da rade namalować 144 fpsów w ultra detalach w grach z tego roku?

Budżet na kompa mam spory (7500 cbln), ale to nie znaczy że musze od razu wszystko wydawać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 36
@edgar_k: GTA V chyba powinno dać rade te 120fpsów, bo dobrze zoptymalizowali. W3 faktycznie możę być kiepsko, tutaj bym liczył na stałe 60. Ogólnie dobre tytuły podałeś, żeby weryfikować moje oczekiwania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze Fallouta 4 bym dodał do tej listy, ale obecnie raczej ciężko przewidzieć co się będzie działo z tym tytułem.

@Fokus: Myślałem. I czytam wszędzie, że i7 nie ma sensu brać
GTA V chyba powinno dać rade te 120fpsów, bo dobrze zoptymalizowali.

@gumilii: :D Mam 980 Ti i nie daje rady trzymac STABILNYCH 60. Zalezy od miejsca i ilosci obiektow. A i nie mam wszystkie na super-max.
co wy #!$%@?? Komputer za 1400zł spokojnie ciągnie stabilne 60fps w ultra detalach w 4k, nie to co #ps4 i 30fps master race ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kmicolo: heh, widzę, że mam godnego następce ( ͡º ͜ʖ͡º)
@gumilii: No nie, jeśli masz hajs to kupuj kompa. Grafika będzie lepsza. Ale swojego czasu fani pctów wciskali że w cenie konsoli można spokojnie ugrać 60fps fullhd na max detalach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Swoją drogą nie narzekam na 30fps na fhd a dałem 1500 jakieś 1.5 roku temu.