Wpis z mikrobloga

@KuliG: gdzie mieszkasz?

W godziny szczytu możesz mieć niskie transfery.

Ten play to testowy, czy pożyczony? Bo jak testowy, to możesz mieć wyższy priorytet i te testy nie oddają rzeczywistości.
  • Odpowiedz
ja mam ten lte i jest zajebiście mam router z telefonu i wysyłam do tabletu i laptopa od początku miesiąca mam ok 40gb.A ciągle streamuje seriale i pobieram mody do gier.Nie zacina, nie laguje jest całkiem ok
  • Odpowiedz
@KuliG: Wałbrzych, lte raczej nie powinno być tutaj obciążone,
to mój internet z virginmobile na telefonie, działa na nadajnikach playa, nadajnik też mam z 600m od siebie
  • Odpowiedz
@KuliG: Jak nie grasz w gry to możesz brać.Chyba że blokowisko - wtedy zapomnij o lte.

niby teoretyczny, rzadko zakładany, a jak już to wchodzi na lejek 2mb/s?

U mnie pojawia się zawsze kilka sekund po przekroczeniu limitu. do 2mb/s zazwyczaj znacznie mniej.
  • Odpowiedz
dodatkowo moje kable są tragiczne

@KuliG: Twoje kable (od wejścia do domu do gniazdka) czy kable Orange? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli są jakieś częste problemy (m.in. błędy CRC) to zgłaszaj je na infolinii. Możliwe, że coś nie łączy w puszce. Popytaj sąsiadów jakie mają zdanie o neostradzie.
  • Odpowiedz
@MichaelT128: nie wiem co jest nie tak, waliło crcami co jakiś czas to zgłaszałem, coś porobili i działa, z tym że szafy ograniczają transfer i skacze od 5 do 16Mb/s

dodatkowo jak ma byc po kablu to i tak bym brął dropssa, bo płacenie 140zł za neo+utrzymanie linii to dużo za dużo
  • Odpowiedz
@MichaelT128: resetuje jak muszę, to już kij w to, nie naprawimy tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

70zł za neo + 30 coś za utrzymanie linii i telefon (chyba, pokazują tylko 60zł za utrzymanie linii na rachunku)
  • Odpowiedz
@KuliG:
poczekaj z playem. to co się ostatnio #!$%@? to przechodzi pojęcie, neta wiecej nie ma niż jest u mnie, wczoraj w praktycznei całej polsce awaria, neta nie było przez grubo ponad 10h u mnie

z pół roku temu też mialem transfery po 15-20Mbps, teraz wieczorami potrafi być <1
  • Odpowiedz
@KuliG: Zależy ile masz problemów z neo, ja miałem neo 1 mbps działało ale pingi wysokie i ta prędkość, od ponad roku korzystam z lte play i jest spoko. Ale raz na jakiś czas zerwie czy jakaś awaria jest, to internet radiowy.
  • Odpowiedz
@rdy: zgadzam się, net w playu osattnio mocno #!$%@?, poczekaj z decycją. jakbys miał neo i jakieś problemy, pisz do mnie priv to ci coś pomogę, bo niestety tutaj pracuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MichaelT128: to tez nie gwarancja, że to będzie 80. Może równie dobrze być 20, a może być poniżej 20 i wtedy szarpanie się z infolinią, że hcujowo chodzi, wysyłanie techników, 6 razy skurczybyki musza stwierdzić,że linia #!$%@? działa, żebys mógł bez kary zerwać umowę :/
  • Odpowiedz