Minęło 1,5 h wyborów a ludzie pytani o pierwsze wrażenia stwierdzają, że karta do głosowania jest zbyt skomplikowana. Dziennikarze przy wyjściu w paru komisjach sprawdzali czy wiara poprawnie oddaje głos i okazuje się, że ponad połowa zaznaczyła krzyżyk przy spisie treści. #democracydoneright Przy STV byłaby taka jazda, że chciałbym być w komisji #wybory
@d__k: Byłem w komisji na samorządowych i szczerze średnio wierzę w fałszerstwa bardzo rodzinnej partii. Oni nawet nie musieli nic robić gdyż wtedy ich lista była na pierwszej stronie. Tłumaczyłem ludziom do znudzenia że nie jest tylko i wyłącznie pierwsza strona ale skończyło się na unieważnieniu 30% głosów do sejmików.
@d__k: Może to dobrze, w końcu wyborcy Kor... są najinteligentniejszymi i najbardziej świadomymi wyborcami, więc można zakładać że sobie z tym poradzą.
@d__k: Myślę, że to plus. Bo źle oddadzą głos osoby nieświadome, które do ostatnich chwil pewnie nie wiedziały na kogo oddać głos. To już lepiej niech będzie nieważny, jeśli mieliby wybierać pod wpływem plakatów czy spotow.
@d__k: Przy JOWach by nie było takich durnych książeczek. Nie bym był zwolennikiem JOWów bo zdecydowanie mają minusy ale drukowanie takich książeczek wygląda kretyńsko.
@d__k: W sumie dobrze. To Ci mniej rozgarnięci źle stawiają krzyżyki, a właśnie oni głosują na tych, co najwięcej widać w telewizji. PKW taktyk - dzięki za dobry wynik! ( ͡°͜ʖ͡°)
@d__k: No jeżeli ktoś nie potrafi zrozumieć, że są dwie karty (każda osobno, biała osobno, żólta osobno), a jedynie jedna z nich jest podzielona na strony, i na każdej KARCIE trzeba oddać jeden głos, to ja już #!$%@? nie wiem czy ten kraj zasługuje na demokratyczne wybory... Przecież to jest oczywiste nawet bez czytania instrukcji, a mimo wszystko dla wybitnie nierozgarniętych ludzi istnieje takowa na pierwszej stronie i nadal się mylą?
Każdy facet z którym byłam kupował mi kwiaty i zapraszał do restauracji , nigdy nie pozwalał wracać samej w nocy więc nigdy nie zejdę poniżej tego MINIMUM bo mniej już się zrobić nie da a jeśli facet nie robi nawet tego to menel nie facet którego można rozważyć #przegryw #p0lka
@d__k: Proponuję taką urnę wyborczą, żeby ludzie się nie mylili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może to jest wytłumaczenie niskich wyników Korwina