Aktywne Wpisy
Żyjemy w blisko 40 milionowym kraju, gdzie nawet nie ma polityka z jakiejkolwiek partii, który miałby poglądy po prostu "normalne".
Na szybko do głowy przyszło mi 15 punktów, które co najmniej 95 % z Nas uważa za normalne. Mimo tego, żadna partia nie ma takiego pakietu w swoim programie
1. Nielegalna imigracja NIE.
2. Kontrolowana imigracja tak, ale z wymaganiami jak nauka języka, test wiedzy podstawowej o Polsce, konieczność asymilacji i integracji oraz inne wymagania, które nie przychodzą mi teraz do głowy.
Na szybko do głowy przyszło mi 15 punktów, które co najmniej 95 % z Nas uważa za normalne. Mimo tego, żadna partia nie ma takiego pakietu w swoim programie
1. Nielegalna imigracja NIE.
2. Kontrolowana imigracja tak, ale z wymaganiami jak nauka języka, test wiedzy podstawowej o Polsce, konieczność asymilacji i integracji oraz inne wymagania, które nie przychodzą mi teraz do głowy.
Dzisiaj nastawiam miód pitny. Nie wiem czy wyjdzie bo nastawiam go z już fermentującego miodu.
Mamy w rodzinie pasiekę i ok 30 litrów miodu lekko skisło/sfermentowało (zapach fermentujących jabłek).
Wedle tego co przeczytałem powodem jest zbyt słabo odparowany miód i drożdżaki z kwiatów.
Podobno da się z tego zrobić jedynie miód pitny, a to mi pasuje.
#wino #wina #winadomowe #miod #pszczelarstwo #pszczoly #pasieka @Browin
Boję się tylko, że z tego dziwnego miodu nie wyjdzie idealnie.
Na razie chyba zrobię z ok 10 litrów miodu - jeszcze zobaczę
Wina robię od kilku miesięcy więc działam na czuja bo się nie znam.
Sok z aronii ma chyba niskie ph.
a i najważniejsze, mam kwaśną wodę w kranie.
@Oldtimery_com: a tutaj o ph coś znalazłem http://www.klubwiniarzy.pl/index.php/miodosytnictwo/technologia/69-wglan-potasu-standardowy-dodatek-podczas-fermentacji-miodow
Kwasowość - to ilość gramów kwasów na litr nastawu. Czytaj czy miód jest kwaśny czy nie.