Aktywne Wpisy
ArnoldZboczek +252
Doprowadzenie do prokuratury zabójcy, który pod wpływem ecstasy i alpa-PHP, rozjechał rodzinę na chodniku. I tak się powinno zawsze traktować śmieci, tj. gorzej niż zwierzęta i zero szacunku, którzy pod wpływem narkotyków/alkoholu zabijają ludzi na drogach. Szkoda tylko, że prawo nie pozwala u nas na publikację wizerunku jak np. w UK, bo jego morda, dane osobowe i miejsce zamieszkania już dawno bylyby na wszystkich portalach i w gazetach.
#miedzyzdroje #wypadek #wypadki #
#miedzyzdroje #wypadek #wypadki #
kalamarnica22 +106
1) Kopacz- widać było, że była strasznie zestresowana. Wciąż atakowała PiS, co moim zdaniem nie przyczyni się do ugraniawiększej liczby głosów, bo Polacy mają już ten "argument" w dupie. Po prostu nie boją się PiSu. Nie potrafiła pokazać tego, co PO zrobiło dobrego w ciągu 8 lat (oczywiście wg niej). Słabo też mówiła ad-hoc, poza wyuczone regułki nie potrafiła zwracać się do innych celnie i uszczypliwie. Drugi co do najgorszych występów w tej debacie. Moja ocena: 4/10.
2) Szydło- widać, że grają w 80% na niechęci do PO. W każdej wypowiedzi atakowała Kopaczową i PO. Trochę wyglądało to tak, że dwie Grażyny walczą o jakiegoś Janusza - ta to nie ugotowała dobrze bigosu, ja bym to lepiej zrobiła. Chyba, prócz Kopacz, najczęściej nie odpowiadała na zadane pytanie (wolała atakować w tym czasie PO, o czym już napisałem). Z drugiej strony zdecydowanie lepiej od Kopaczowej, bo np. celnie wyprzedziła jej wypowiedź na temat 30 mld zł na służbę zdrowia i powiększające się kolejki. To akurat, z PRowego punktu widzenia, było moim zdaniem dobre. Przekonanych utwierdziła w przekonaniu, ale wątpliwych nie przekonała do siebie, właśnie poprzez ciągły atak na Kopacz. Ocena 6/10.
3) Piechociński - chyba najgorszy z występów. Pokazał, że PSL jest nijakie, nie ma pomysłu na nic, a na koniec skomentował, że oni nie walczą o zwycięstwo, ale o dorwanie się do koryta w postaci koalicjanta. Wejdą i tak, bo ciotki i stryjki z 5 wody po kisielu zagłosują na nich, bo większość na wsiach jest w PSL. Ocena: 2/10.
4) Kukiz: bardzo dobry występ. Celnie trafiał, nieźle punktował, fajnie się wykłócał. W moim odczuciu tylko utrwalił wizerunek "przeciętnego Polaka, który jest #!$%@?" i chce zmiany. Nie było o JOWach, za to też plus. Moja ocena występu: 7/10.
5) Petru: Był miałki, przypominał jedną z gadających głów które od 25 lat widzimy w Sejmie. Fakt, jest bardzo dobrej aparycji poprzez wieloletnie doświadczenie z występów w mediach, ale nie potrafił przełożyć tego na to, aby przedstawić swój program. Ugra pewnie trochę głosów od osób, które chciały głosować na PO, ale widząc tę walkę Grażyn zagłosują na Petru. Z kolei on sam nie potrafił "przekonać" w zdecydowany sposób ludzi, których jeszcze do siebie nie przekonał ze względu na poglądy. Moja ocena słabe 6/10 bo być może ciut ugra, ale niewiele.
6) Korwin: zdecydowanie jeden z lepszych występów: nie było Hitlera (choć był faszyzm), nie było lekkiej pedofilii, nie było jakichś głupot o finansowaniu Majdanu przez Polaków. Dobrze punktował, wykazywał się względnie większą logiką w części wypowiedzi i zdecydowaną logiką w niektórych kwestiach. Poślizgnął się niestety moim zdaniem tym, że zaczął atakować Unię mówiąc, że bez niej Polska miałaby większy wzrost gospodarczy, co jest oczywistą głupotą. Moja ocena: 8/10.
7) Nowacka: jak się ją oglądało wcześniej to wyglądała na dość rozgarniętą osobę, natomiast w tej debacie przedstawiła się jako lewaczka, która, co podkreśliła na końcu, lepiej wie ode mnie czego ja chcę. Niestety, ale chyba za bardzo przesiąkła tym postPRLowskim #!$%@? Leszka, bo mało było konkretów, a dużo obiecywania: zrobimy to zrobimy tamto, Polacy zasługują na siamto i owamto. Nieprzekonanych nie przekonała, a przekonanym nawet jakby nic nie mówiła to by na nią zagłosowali. Moja ocena: 5/10.
8) Zanberg: zdecydowanie najwięcej na tej debacie ugrał dla swojego komitetu na tle innych. Poglądy komusze, z którymi w 100% się nie zgadzam, ale twardo i z przekonaniem przedstawiał swoje pomysły. Ludzi, którzy zastanawialiby się nad oddaniem na nich głosu sądzę, że do tego przekonał. Całkowita odwrotność wobec tego debilnego występu, który widzieliśmy wczoraj z tą laską u Lisa. Odpowiadał w miarę konkretnie, rzeczowo, trzymał się tematu. Moja ocena: 9/10. Partia Razem niech dziękuje niebiosom, że wystawili jego, a nie tę laskę, która była wczoraj u Lisa, bo by było pewnie 0/10.
Starałem się być obiektywny.
#debata #neuropa #4konserwy #kukiz #korwin #nowoczesnapl #razem #zlew #pis #platformaobywatelska #polityka
@pila_mechaniczna: jakichś głupot*
Zandberg - również się zgadzam, że zwycięzca debaty. Komusze poglądy absolutnie nie moje, ale zaprezentował je niestety
@pila_mechaniczna: Dlaczego jest to oczywistą głupotą ? Nie da się tego w sposób oczywisty zweryfikować, chyba, że by się cofnąć w czasie i przeżyć ostatnie lata bez członkostwa w UE.
Jakbym miał oceniać teoretycznie, to dla mnie 50/50 że rozwój byłby większy, ale na pewno nie mogę powiedzieć,