Wpis z mikrobloga

Ja #!$%@?, nie wróce do kraju dopóki całe pokolenie 50+ nie umrze, #!$%@? jacy Ci ludzie są głupi. Już dwa dni słucham o tym, że wszyscy oprócz po to oszołomy a tvn to najświętsza prawda #podludzie #januszepolityki #oswiadczenie #emigracja

Tak w razie gdyby się ktoś zastanawiał dlaczego jeszcze są ludzie, którzy głosują na po. Straszenie ludzi oszołomami wciąż przynosi lepsze rezultaty niż jakikolwiek program i logika. #polityka
  • 22
@saldatoreafilo: Drogi cumplu, wiem że to może brzmieć dziwnie, ale są w Polsce ludzie którzy są zadowoleni ze swojego życia, mają stabilne źródło dochodu, spoko pracę i są zadowoleni z inwestycji realizowanych przez państwo na terenie swojej miejscowości. Mogą bez problemu podróżować, kupować dobre jedzenie, mają czas na odpoczynek.
Jest im dobrze, dlatego nie chcą rewolucji. Jest im dobrze więc nie potrzebują wielkich zmian. Ci ludzie to wyborcy PO, PSL, SLD
@Pietrek558: Zabawne, bo w ten sposób wypowiadają się właśnie starsi imigranci, w przedziale 40-60, którzy do Polski raz na rok zjeżdżają. Ale z jakiegoś powodu na stałe nie chcą wrócić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Problemem jak zwykle jest to, że to co dla jednych jest sufitem, dla innych jest podłogą. Jeden będzie zadowolony z 2-4k brutto, inny będzie ambitniejszy i będzie chciał więcej. Popyt na tych drugich
@Pietrek558: czyli jednak są głupi bo nie chcą by im było lepiej. na zasadzie "jest jak jest, ważne żeby nie był gorzej". Takie podejście jest głupie, jakby Elon Musk miał takie aspiracje to nie dążyłby do większego zasięgu w swoich samochodach "bo 400km to wystarczająco dużo i każdy może dojechać praktycznie wszędzie".
chyba nikt mi nie powie, że w Polsce lepiej być nie może?