@Bauzzer: Da się javę na ios, jak użyjesz robovm, ale nie wiem, czy to się nadaje do celów produkcyjnych. Ludzie używają tego by pisać w javie gierki w libgdx i wypuszczać i na androida i na ios.
@rolnikpostepowy tak + iOS (WP w sumie też, ale do tego nie trzeba xamarina) w pracy, swojego jeszcze nic nie mam - 2 dni temu dostałem licencje prywatną.
@rolnikpostepowy: tak. Z tym, że pisanie na Androida czegoś bardziej poważnego wymaga całkiem sporej wiedzy o całej platformie, Javie w sumie też (żeby wygenerować sobie biblioteki do C# z .aar/.jar). Pisanie na iOS wymaga wiedzy o całej platformie, dość zaawansowanej znajomości C# ( chociażby znajomość PInvoke, DllImport etc. ). Czytać objective-C też musisz umieć żeby rozumieć przykłady/odpowiedzi na problemy i przełożyć ja na C#. Pisanie multiplatformowych aplikacji wymaga natomiast dobrej znajomości
@1080p: ja do tej pory tylko PHP i SQL, ale siostra studjuje informatykę i w ramach treningu chcę z nią stworzyć komunikator internetowy i aplikacje hostingu zdjęć (obie aplikacje w wersji deskopowej i onlline z danymi przechowywanymi tylko na serwerze) czy do tego zadania C# i .net framework będzie odpowiedni, narazie widze sporo podobieństw do frameworka Symfony więc chyba dam rade
Właśnie się rozstałem po 5 latach związku. Czuję się #!$%@?, ale myślę, że tak będzie lepiej. Kiedyś zbiorę siły i może napiszę coś więcej na ten temat. #zwiazki
#programowanie
wiem czynałem na stronie Ms ale czy w polsce to popularna technologia czy raczej jednak java?
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
tak właśnie myślałem
to java jest jedyną opcją?
Komentarz usunięty przez autora
czyli chodzi o piniędze (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
piszesz tylko w C#?
ja do tej pory tylko PHP i SQL, ale siostra studjuje informatykę i w ramach treningu chcę z nią stworzyć komunikator internetowy i aplikacje hostingu zdjęć (obie aplikacje w wersji deskopowej i onlline z danymi przechowywanymi tylko na serwerze) czy do tego zadania C# i .net framework będzie odpowiedni, narazie widze sporo podobieństw do frameworka Symfony więc chyba dam rade