Aktywne Wpisy
ShinpuTokubetsu +845
Anegdota. W robocie pracowała z nami w zespole taka starsza (ok. 60 lat) "supervisor" jak to się ładnie nazywa w korpo teraz. Któregoś razu ktoś zagaduje, że bierze z żoną kredyt na mieszkanie.
A ona, że ohoho bardzo się dziwi, że ludzie teraz tak się zadłużają. Ona z mężem nigdy nie miała kredytu i swój obecny dom pobudowali za gotówkę, a i działkę też za gotówkę. No, ale do tego trzeba ciężkiej
A ona, że ohoho bardzo się dziwi, że ludzie teraz tak się zadłużają. Ona z mężem nigdy nie miała kredytu i swój obecny dom pobudowali za gotówkę, a i działkę też za gotówkę. No, ale do tego trzeba ciężkiej
Sz23_ +17
Przestaje się #!$%@?ć na Daily, dzisiaj mówię publicznie że jest ciśnienie i czuję presję i w sobotę będę pracować za darmo by dowieźć przed 9 osobami, gdzie tylko jako jedyny jestem Developerem Backend.
Kto pracował w korporacji ten wie jakie cyrki są nieraz.
#pracait #korposwiat #programowanie #proframista15k
Kto pracował w korporacji ten wie jakie cyrki są nieraz.
#pracait #korposwiat #programowanie #proframista15k
W mojej nowej pracy jest jedna stara maszyna CNC która ma Win NT4.0 Sp6a, dysk 40GB z jedną partycją 2GB sformatowaną w NTFS (z tego co wiem to może być wersja NTFS 3.0 albo starsza nie wiem za bardzo jak sprawdzić) dysk wyciągnąłem z maszyny i podłączyłem pod komputer z Win7 64Bit adapterem USB, niestety 7 dostała zbyt trudne zadanie i proces "System" zaczął zamulać cały rdzeń, explorer wysypywał się za każdym razem kiedy kliknąłem PPM na wykryty dysk.
Oczywiście muszę zrobić to tak żeby nic nie stało się z tym dyskiem gdzie jest windows nt (przy okazji jest po niemiecku)
Może jakiś mireczek ma doświadczenie z takim oldscholem i zaproponuje jakieś rozwiązanie
#informatyka #windows #pracbaza